TG and the Swampbusters - Swamp Tooth Comb (2015)

geen stemmen

Canada
Blues / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Bayou Preacher (3:17)
  2. Who Wants to Dance with an Old Ding Dong (4:35)
  3. Hey Poor Boy Hey (2:47)
  4. The Brooder (4:27)
  5. Country Side of Town (3:15)
  6. Cornpone (2:42)
  7. Hot Money (4:00)
  8. Play Me Some Blues and Keep It Country (4:16)
  9. Bone of Contention (3:19)
Hendrik68
TG staat voor Tim Gibbons uit het Candese Hamilton in Ontario. Hij draait al een poosje mee in de muziekwereld. Voor mij is dit de eerste kennismaking. En wat voor een. Gibbons speelde in zijn jeugd drums, maar op een gegeven moment had hij toch meer aardigheid aan de gitaar. Dat hij daar goed mee om weet te gaan bewijst hij volop op dit album. Gitaarspel dat perfect in dienst staat van de compositie. Niet dat het een topgitarist is of zo, zeker niet en ook de zang kon misschien best wel een stukje beter. Maar het is het geheel dat het hem doet. Gibbons en zijn Swampbusters, de naam zegt het al, spelen echte swampblues alsof Hamilton midden in de Mississippi delta ligt. Een heerlijke broeierige sfeer wordt er neergezet. Soms ook is het zo relaxed dat het aan JJ Cale of Ry Cooder doet denken. Extra pluspuntje is het perfecte meeslepende gebruik van de mondharmonica. Voor mij is dit voorlopig een van de grote verrassingen van het jaar. En je hoeft hier niet eens echte bluesliefhebber voor te zijn. Ik begin met 4 sterren, maar de kans op verhoging is erg groot. Gaat dat horen.