Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama (2015)

Label: Eagle

1. Workin’ for MCA (5:05)
  2. I Ain’t the One (4:09)
  3. Down South Junkin’ (2:31)
  4. Double Trouble (4:25)
  5. I Know a Little (4:42)
  6. Saturday Night Special (6:01)
  7. Swamp Music (3:47)
  8. What’s Your Name (4:08)
  9. That Smell (6:46)
  10. Simple Man (8:30)
  11. Gimme Three Steps (4:57)
  12. Call Me the Breeze (12:29)
  13. Sweet Home Alabama (7:37)
  14. Free Bird (12:16)
  15. Workin’ for MCA * (5:07)
  16. Free Bird * (13:11)
  17. Sweet Home Alabama * (5:04)
avatar van Metalhead99
Een Rockpalast concert dat de mannen deden op 23 juni 1996. De line-up bestond die betreffende dag uit zanger Johnny Van Zant, gitaristen Gary Rossington, Rickey Medlocke en Hughie Thomasson, keyboardspeler Billy Powell, bassist Leon Wilkeson, drummer Owen Hale, en achtergrond zangers Dale Krantz-Rossington en Carol Chase.
Tracks 15 t/m 17 zijn ook live, maar opgenomen toen de band nog in de originele line-up was. De opnames zijn van een concert in de Hamburg Musikhalle die de band gaf op 5 december 1974. De line-up bestond toen uit zanger Ronnie Van Zant, gitaristen Gary Rossington, Allen Collins en Ed King, keyboardspeler Billy Powell, bassist Leon Wilkeson en drummer Bob Burns.

Mssr Renard
Deze was al jaren in het bootleg-circuit voorhanden. Ik had deze ooit ssmen met een Hatchet-concert uit 1996 als dubbelcd met een Boris Vallejo-hoesje.

Nu dan door Eagle en Universal via lincentie van Studio Hamburg uitgebracht via streamingdiensten, cd en lp.

De opnamen dateren van 1996 (Loreley Festival) en was opgenomen door de Westdeutscher Rundfunk (WDR).

We horen den Twenty-line up op enkel oude songs. Er zijn wel wat songs die wat minder voor de hand liggen (Down South Jukin', Swamp Music, What's Your Name), maar verder biedt deze plaat songmatig niets nieuws (geen songs van Twenty of Last Rebel bijvoorbeeld).

Wel rockt de band hard. Met Rickey en Hughie in de line-up zijn er wel echt twee waanzinnige leadgitaristen in de band, al vond ik Ed King gewoon een uitstekende gitarist en eigenlijk meer bij de band passen. Maar het is Johnny's band nu en hij bepaalt wie mee doet of niet.

Prima en lekker rockende live-dubbelaar verder. De dubbel-lp heeft geen bonustracks en heeft dus 14 songs.