George Kollias - Invictus (2015)

Griekenland

13. Voices [E. Karadimas Vox Version] *
  14. Epitaph [Drum Track] *
  15. Apocalypse [A. Trapalis Violin Version] *
avatar van Edwynn
Een soloplaat in de puurste zin van het woord. Nile-drummer George Kollias, de Houthakker van Hellas, de Ranselaar van Ra, doet op Invictus alles zelf. Bassen, brullen, snarenplukken en slagwerken ook nog eens. Op een solootje hier of daar na dan, die aan gastmuzikanten als Nile-kompanen Karl Sanders en Dallas Toler-Wade worden overgelaten alsook aan George Emmanuel, Bob Katsionis en nog wat van die gasten. Verder is George Kollias alomtegenwoordig.

Wat Kollias ons wil vertellen op Invictus is me wat onduidelijk daar het materiaal zich vrij gemakelijk laat vergelijken met de meer toegankelijke momenten van Nile. Toch al een band waar Kollias zich lekker mag laten gaan op zijn potten en pannen. Maar goed het dondert ook niet want Invictus is gewoon een lekkere schijf vol met episch death metalgeweld dat zich op aangename wijze hult in nevelen van mythische, Sumerische makelij.

Kwalitatief dik in orde dus. Een leuk opwarmertje voor de nieuwe Nile, dacht ik zelf.