Spectres - Nothing to Nowhere (2012)

Canada
Label: Sabotage

1. Between Two Lines (2:20)
  2. Passages (2:59)
  3. Remote Viewing (3:26)
  4. Amnesia (3:04)
  5. Slender Man (5:18)
  6. Decompensation (2:41)
  7. Missing Time (3:48)
  8. Nothing to Nowhere (3:26)
  9. Maison Gris (3:39)
  10. Return to the Sea (7:23)
avatar van Alicia
Ha... ik heb eindelijk de plaat op MuMe gevonden (alleen met een andere hoes) en dit album van de postpunkband Spectres uit Vancouver staat nu ook op de wishlist.

Op het eerste gehoor klinkt het allemaal heel aardig, maar die ene, allesbepalende klik gaat mij in de komende dagen vertellen of dit echt de moeite van het aanschaffen waard is!

Dit tweede album laat duidelijk een progressie horen ten opzichte van het debuut. Wat mij betreft een van de betere hedendaagse bands in het genre die ik onlangs heb ontdekt. Al hun albums zijn in 2018 op cd heruitgebracht. Een prima postpunk plaat die over het geheel erg goed in het gehoor ligt met als uitschieter misschien de afsluiter Return to the Sea met een aardige wending op het eind. De Sturm Und Drang van o.a. bands als The Chameleons, Play Dead en The Sound hoor ik terug bij deze band maar ook de gothic rock van de jaren 90. Toch ligt hun inspiratie voornamelijk bij de Britse postpunk van begin jaren 80. Ze timmeren ook al wat jaren aan de weg, ze bestaan al sinds 2004 en blijven om de paar jaar een nieuw album uitbrengen. Hun laatste album Nostalgia hebben ze dit jaar uitgebracht en is wat rustiger en meer new wave-rock dan deze recht-toe-recht-aan postpunk plaat. Voorlopig prefereer ik deze hoewel het niet veel scheelt.