Big Black - Headache (1987)

Label: Touch and Go

1. My Disco (2:51)
  2. Grinder (2:22)
  3. Ready Men (3:51)
  4. Pete, King of All Detectives (2:41)
avatar van Kurt-Cocaine
Geweldig, maar helaas heel erg kort.

avatar van essence
inderdaad, geweldige ep, met de blauwdruk van wat Big Black voor mij zo goed maakt (andere ep's als bv Lungs laten een meer zoekende band horen).
Ik bestel deze binnekort eens op lp.

avatar van frolunda
De Ep Headache werd uitgebracht tussen de albums Atomizer en Songs About Fucking in,zo ergens in het eerste half jaar van 1987.
De sound van Big black,snoeiharde Industrial hardcore/punk heeft hier zijn definitieve vorm bereikt en verder valt op dat de plaat bijzonder goed geproduceerd is,zeker in vergelijking met eerder werk.Frontman Steve Albini leert hier langzaam maar zeker het vak en zou later uitgroeien tot een erkende producer (onder andere van de Pixies,Nirvana,PJ Harvey en nog veel meer).
De vier songs op Headache zijn,met uitzondering van het laatste,iets mindere nummer,best sterk maar een Big black klassieker als Kerosene,Cables of Bad penny staat er niet tussen.
Desondanks toch een goede tot zeer goede Ep.