Romeo's Daughter - Spin (2015)

1 stem

Label: Cargo

1. Touch (3:53)
  2. Already Gone (3:12)
  3. Love Will Come to Those Who Wait (4:24)
  4. Enemy (4:01)
  5. Didn’t See It Coming (3:06)
  6. Radio (3:53)
  7. Tonight (4:15)
  8. All Because of You (4:07)
  9. Perfect Plan (4:04)
  10. Tall Buildings (4:22)
avatar van Metalhead99
Naast een live DVD/CD vorig jaar nu dus weer een nieuwe studio plaat van Romeo's Daughter.
Romeo's Daughter is een binnen het wereldje nog wel redelijk bekende AOR naam.
Wat deze band wat unieker maakt is dat ze een zangeres hebben. Iets dat je in het door mannen gedomineerde wereldje toch niet heel veel ziet. Leigh Matty is volgens mij op al hun materiaal te horen. Daarnaast bestaat de band uit gitarist Craig Joiner, bassist Ed Poole en drummer Andy Wells.

Op deze plaat brengen de dame en heren aanstekelijke rock nummertjes waarbij je al snel bijna zelf gaat meezingen. Wat aan de brave kant. Ze blijven over het algemeen met wat (degelijke) midtempo nummertjes komen waarbij het nooit echt vlamt, maar tegelijkertijd ook nergens slecht klinkt.
Je hoort namelijk wel dat ze zeker wel goede muzikanten zijn en hier en daar ook nog best aardige nummers kunnen maken (volgens mijn bronnen voornamelijke Poole's werk).
Op "I Didn't See It Coming" komt Matty's stem het beste uit de verf als je het mij vraagt. Verder is het daarop volgende "Radio" door de toevoeging van de strijkers ook nog wel mooi.
Daarnaast zijn er ook wat mindere nummers. Zo vind ik dat "Love Will Come To Those Who Wait" veelbelovend beginnen, maar met name het refrein vind ik dan weer een stuk minder.
Brave, radiovriendelijke AOR. Zij die dit niet kunnen waarderen, kunnen deze plaat maar beter laten voor wat het is.

Ozric Spacefolk
Ik kan hier ook niet meer dan een 3 aan geven.
Standaard radio-rock wat nergens het nivo van Heart haalt.
Ik vind het fijn dat er dit type AOR wordt gemaakt. Maar aangezien Heart nog steeds platen maakt, zet ik dat liever op.