Tim Lothar & Peter Nande - Two for the Road (2009)

geen stemmen

Denemarken
Blues
Uitgebracht in eigen beheer

1. Slow Train (3:27)
  2. Can't Get That Stuff No More (2:47)

3. Ain't Too Old (2:57)
  4. Baby Blue (3:10)
  5. Late Again (3:12)
  6. You Got to Choose (3:14)

7. Done Left You (3:08)

met Ronni Busack-Boysen

8. Rough Ride (3:45)
  9. Still on Hold (2:28)
  10. Poor Boy (3:11)
  11. Confessions (3:10)

met Magnus Lanshammar

12. Pa-Ta-Nin' Ta' Jook-Jernts (2:56)

Hendrik68
Onlangs vertelde ik over TG and the Swampbusters, die met Swamp Tooth Comb een van de verrassingen van dit jaar zijn. Frontman Tim Gibbons begon ooit als drummer om op een gegeven moment de overstap naar de gitaar te maken. Hetzelfde deed de Deen Tim Lothar. Bij hem duurde het zelfs 25 jaar voor hij overstapte naar de akoestische gitaar, daarbij geïnspireerd door de Delta Blues. Anders ligt dat bij Peter Nande die al vrij snel wist wat hij wilde. Harmonica/bluesharp speler worden. Al in zijn tienerjaren werd Nande besmet door het bluesvirus. Nande is qua stijlen iets breder georiënteerd, hij draait zijn hand niet om voor andere stijlen. Maar 2 Denen met een vergelijkbare interesse en een elkaar aanvullend instrumentarium, dat vraagt natuurlijk om een samenwerking. Die kwam er ook. In 2009 werd dit album Two for the road opgenomen. Een heerlijk ontspannen album dat aan lang vervolgen tijden doet denken, je waant je soms echt even in de Mississippi delta. De rauwe stem van Lothar en het wervelende spel van Nande en diens ietwat "jazzy stem" maken er een prachtig geheel van. Een verrassend authentiek album zonder toeters en bellen, volledig akoestisch. Ook geen overdaad aan covers, slechts 3. De heren schrijven de nummers het liefst zelf en dat valt te prijzen. Ook slechts een handjevol gastbijdragen, voornamelijk van James Harman, die het album ook produceerde. Een enorme aanrader van en voor liefhebbers van de akoestische blues.