Project Polaroid - Project Polaroid (2006)

Label: Threshold (II)

1. Project Polaroid (Intro) (3:24)
  2. Space 8000 (3:38)
  3. Talk to the Romans (3:06)
  4. Mechanical Mechanix (2:42)

met Prince Po

5. I'm Libra (3:22)
  6. Diamond District (3:42)
  7. Rhyme That Quit (3:05)
  8. Clubber Lang (2:17)

met Motion Man

9. Uphill...Strange (4:49)
  10. Digital Engineering (2:29)
  11. The Overviewer (3:56)
  12. Feel Me (5:04)

met Roughneck Jihad

13. Midwestern Shoe Calhoun (3:36)
  14. Photo Shop (Outro) (1:43)
avatar van thomzi50
Positieve verrassing dit. Keith rapt gewoon sterk, het is leuk geproduceerd en wordt nergens compleet over de top

avatar van thomzi50
Heel erg leuke dingen staan er op, zoals Space 8000. Soms helaas wat amateuristischer of saaier, maar over het algemeen een erg lekkere plaat, Kool Keith eindelijk weer ns goed op dreef. Een dikke 3,5* met een goede kans op 4* in de toekomst (maar daarvoor moet ik eigenlijk Dr. Octagon naar 4,5* ster zetten)

avatar van thomzi50
Wat een fijn projectje is dit toch. Zag het gisteren tweedehands liggen en heb het maar gauw meegenomen.

Dit album geeft aan waarom Keith voor mij een van de beste MC's ooit is én waarom hij wat mij betreft onbeperkt mag experimenteren - hoewel dat laatste nog wel eens wat missers oplevert, zorgt het ook voor werk dat zijn genialiteit het beste weergeeft.

Neem bijvoorbeeld Project Polaroid, het onbekende project met de nog onbekendere Tom C3 (sowieso een goede naam). Keith rapt vlijmscherp, is komisch, onnavolgbaar - gewoon zoals we hem kennen, Keith op zijn best. De beats zijn origineel, verfrissend en geven de raps vaak net een klein beetje extra. Dat levert een paar meesterlijke tracks op, zoals Space 8000, Rhyme That Quit en Uphill... Strange. En verder bevat de plaat eigenlijk geen enkele misser. Gewoon een erg tof album dus Aanrader voor elke Keith-fan.

avatar van dielinquent
damn, dit project van keith kende ik nog niet, het is haast onnavolgbaar wat de beste man uitbrengt, maar dankzij wiki ben ik weer up to date.

Het album 1 luisterbeurt gegeven, en zoals wel vaker bij keith weet ik niet direct wat ik er mee aanmoet nog. Bij kutmasta producties is het meestal een dikke "fak ya dit is vet".

Maar ik heb wel het gevoel dat ik de plaat wel ga diggen.