menu

Tracey Thorn - Songs from the Falling (2015)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: Strange Feeling

  1. Follow Me Down (3:00)
  2. It Was Always Me (2:06)
  3. Are You There? (1:50)
  4. They Only Do Harm (1:43)
  5. Little Things (1:26)
  6. All the Seasons (1:54)
  7. Hospital (1:33)
  8. Let Me In (3:17)
totale tijdsduur: 16:49
zoeken in:
avatar van erwinz
4,5
Recensie op de krenten uit de pop:
De krenten uit de pop: Tracey Thorn - Songs From “The Falling” - dekrentenuitdepop.blogspot.nl

Songs From “The Falling” van Tracey Thorn mag absoluut een tussendoortje worden genoemd. De acht songs die de inmiddels roemruchte Britse singer-songwriter bijdroeg aan de film The Falling beslaan immers maar net iets meer dan een kwartier.

Toch is Songs From “The Falling” voor mij veel meer dan een tussendoortje. Ik heb Tracey Thorn hoog zitten als zangeres van Everything But The Girl, ik heb Tracey Thorn nog hoger zitten als soloartiest (de vier soloplaten die ze heeft uitgebracht zijn allemaal van een bijzonder hoog niveau) en ik heb twee jaar geleden genoten van haar briljante memoires in Bedsit Disco Queen: How I Grew Up And Tried To Be a Pop Star.

Ook een EPtje met net iets meer dan een kwartier muziek is voor mij iets om naar uit te zien wanneer Tracey Thorn de uitvoerende artiest is. En ze heeft me wederom niet teleurgesteld.

Songs From “The Falling” bevat 8 uiterst sobere popsongs die in lengte variëren van nog geen anderhalve minuut tot net drie minuten. Het zijn ruwe popliedjes die worden gedragen door sober pianospel of al even sober akoestisch gitaarspel, een handvol speelse accenten en natuurlijk de prachtige stem van Tracey Thorn.

Tracey Thorn was in het verleden een meester in het rijk aankleden van haar songs, maar in deze uiterst sobere setting komt haar stem misschien wel beter tot zijn recht. Tracey Thorn stond zichzelf voor iedere song slechts één take toe. Hierdoor zijn er vast wat foutjes in geslopen, maar ik hoor ze niet. Het doet er ook niet toe.

Songs From “The Falling” van Tracey Thorn maakt indruk door zijn ruwe eenvoud en pure en eerlijke songs die zijn teruggebracht tot de essentie. Het maken van muziek kan zo eenvoudig zijn, maar ach wat is het mooi. Erwin Zijleman

Gast
geplaatst: vandaag om 02:58 uur

geplaatst: vandaag om 02:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.