Entheogenic - Enthymesis (2014)

Electronic
Label: Universal Symbiosis

1. Autopsia (8:23)
  2. Infrasensory (6:33)
  3. Planetary Medicine (8:51)
  4. Silent Knowing (10:44)
  5. Enthymesis (9:01)
  6. Eluesis (8:04)
  7. Spinning Elementary Matter (16:09)
  8. Terma (9:44)
Ozric Spacefolk
Is eigenlijk al bijna een jaar oud, maar niemand die het wist, schijnbaar. Per april 2015 staat de plaat op de site, en ik ben benieuwd, of iemand het nog oppikt. Entheogenic is altijd voor mij zo'n beetje de beste psybient-act, die er is.

Ozric Spacefolk
Waanzinnige plaat. Veel space/ambient/psychill. Veel organische instrumente, de drums klinken erg lekker, maar er zit ook veel gitaar in en uiteraard veel oosterse zang/chants.

Schijnbaar bestaat de band alleen nog uit Piers Oak-Rhind, maar hij kan het allemaal prima aan. Deze plaat overtreft mijns inziens de platen van de laatste jaren. En ik kan stellen dat deze act wel de beste is in het genre.

De laatste track is meer een trance-song. Pas niet echt bij het geheel, maar doet het desondanks toch prima. Deze plaat gaat deze zomer vaak gedraaid worden.

Mssr Renard
Prachtige plaat met de gebruikelijke Entheogenic-elementen: synths, gitaar, chants en goed gesamplede drumsounds en naturesounds.

De meerwaarde van deze act ten opzichte van andere psy-acts zijn de warme chants en het mooie akoestische gitaarwerk. Piers speelt ook zelf de basgitaar en elelectrische gitaarpartijen in.

Ik vermoed dat hij ook zelf de chants inzingt. Hoe dan ook: één van de betere acts uit het genre en één van de betere platen van Entheogenic, met als hoogtepunt, de spacerockachtige Planetery Medicine en het met folky gitaar vormgegeven spaceambient titelnummer is waarlijk hemels.