The Flashbulb - Compositions for Piano (2015)

Canada
Neoklassiek
Label: Alphabasic

1. Morning Run (3:30)
  2. Tap on Damen (2:05)
  3. Grandfather Clock (2:20)
  4. Oceanesque (3:54)
  5. Watching Traffic (2:50)
  6. Solitary Living (3:34)
  7. Steady and Downward (3:50)
  8. Cicero (2:41)
  9. Sunday (2:25)
  10. Arduino Hammer (2:04)
  11. South for Winter (2:02)
  12. Birds and Fog (2:41)
  13. Spring Cathedral (1:38)
  14. 100 Swans (Prepared) (2:25)
  15. Windup Glass (Prepared) (2:58)
avatar van bas
bas
Het staat hier wel genoemd onder 'electronic', wellicht omdat Benn Jordan doorgaands electronische muziek uitbrengt, maar dit is puur solo piano, niks anders. Wel is de eigen stijl van Benn goed te horen. Hij gebruikte in zijn vorige albums al regelmatig piano-stukjes. Hier staat de CD inmiddels al vele malen op en het is me echt gaan raken, wat een prachtplaat! Niet echt te vergelijken met hoe The Flashbulb piano speelt op voorgaande albums, maar dit is ook echt een ander genre: Prachtige solo piano die wat mij betreft op hetzelfde niveau staat als Gonzales en Dustin o'Halloran. De eerste keren meende ik dat de plaat een beetje zo-zo voortkabbelde, maar daar kom ik echt van terug: Iedere track groeit meer en meer.

Waar komt eigenlijk dat label: Horizon vandaan? Mijn CD is gewoon bij Alphabasic uitgegeven. Foutje?

tuktak
Ik heb het label aangepast, alles wat The Flashbulb released is op zijn eigen Alphabasic label.

avatar van Svendra
Wat me al gelijk bevalt is het ingetogen pianospel. Geen onnodige accenten, precies goed. Ik ga dit zeker nog vaker beluisteren en misschien erg mooi vinden. Het is geen electronic inderdaad . Inmiddels is het aangepast naar de minst slechte optie avant-garde.