Michał Lewicki - Ton (2015)

Polen

10. Oct (6:06)
  11. Tamut (7:53)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Ton, van de mij onbekende Poolse producer Michał Lewicki, vertegenwoordigt voor mij de sound van Project:Mooncircle doeltreffend. Net als het label waarop het uitkomt, beslaat het album een heel spectrum aan dromerige electronicasoorten, zonder door die veelzijdigheid aan kwaliteit in te leveren. Zo horen we rond doffe kicks gedrapeerde house en sprookjesachtige techno voorbijkomen, maar ook golvende ambient, glitchy future beats en warme downtempo. En dat zonder als luisteraar het gevoel te krijgen dat je van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Volgens de omschrijving op de website van Project:Mooncircle heeft Lewicki gebruik gemaakt van wiskunde bij het componeren: doordat hij zijn tracks gebaseerd heeft op wiskundige methodes en "unique non-recurring snapshots" is het album een "quasi-mathematical experiment in audio-randomization" te noemen. Ook dat intellectueel maken van de muziek past wel bij het label. Ondanks (of misschien wel mede dankzij) dat abstracte geneuzel is het resultaat een genietbaar plaatje, zeker voor mensen die, zoals ik, zowel meer experimentele hiphopachtige beats (Flying Lotus, Teebs, Long Arm) als bedachtzame diepe techno en house (Dominik Eulberg, Francis Harris, Pantha du Prince) kunnen waarderen.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind dat dit album met momenten echt goed op je zenuwen inwerkt, en dat bedoel ik dus niet positief. Gelukkig pakt het me ook met veel momenten en kan ik wel genieten van de vrijheid en de sfeer van zijn muziek.