Hellhammer - Satanic Rites (1983)

Zwitserland
Label: Prowling Death

1. Intro (0:59)
  2. Messiah (4:22)
  3. The Third of the Storms (3:04)
  4. Buried and Forgotten (6:03)
  5. Maniac (3:48)
  6. Eurynomos (3:11)
  7. Triumph of Death (7:01)
  8. Revelations of Doom (3:05)
  9. Reaper (2:30)
  10. Satanic Rites (7:19)
  11. Crucifixion (2:47)
  12. Outro (2:02)
avatar van adri1982
Goed, ik wilde dit album aan toevoegen en stelde dit voor aan de crew, maar al mijn gegevens erover voldeden nog niet aan alle eisen om op dit forum te komen. Uiteindelijk heeft een andere gebruiker de toevoeging voltooid.

Nou, laat ik dan maar als eerste een recensie plaatsen;
Zeer vermakelijk en keihard metalalbum voor de echte metalliefhebbers. Zware nummers met snelle en/of harde gitaar- en drummelodieën en brute teksten. Vooral het nummer 'Crucifixion' stond er in de jaren '80 en '90 in de metalwereld om bekend. Deze Zwitserse band Hellhammer werd in 1982 opgericht en bracht in het voorjaar van '83' hun eerste demo 'Triumph of death' uit, met een zeer modderige opname-kwaliteit. 'Daarop staan o.a. 'Crucifixion', 'Maniac', 'Reaper' en 'Triumph of death' en half jaar later verschenen die in wat betere geluidskwaliteit op dit album. Ook 'Messiah', 'The Third of the storms' en 'Revelations of doom' werden hier o.a. aan toegevoegd. Het Intro is een vertraagd stukje uit 'Triumph of death' en het Outro is een vertraagd stukje uit 'Revelations of doom'. Ik vind het album zelf 4* waard, maar wacht voorlopig nog met stemmen, omdat ik benieuwd ben wat anderen van dit album vinden. Kennis kreeg ik van dit album, toen mijn oudere broer het mij een keer liet horen toen ik elf was.

avatar van Lonesome Crow
Ik ken alleen die "Apocalyptic Raids" EP wat volgens mij hun enigste commerciele release was.
"Satanic Rites" was gewoon hun 3de demo die in 2008 met hun andere 2 demos uit 1983 op "Demon Entrails" uitkwam in 2008.

Nooit als LP verschenen toendertijd !

avatar van Edwynn
Gewoon een ordinaire bootleg inderdaad.

avatar van adri1982
Mijn oudere broer heeft dit album overigens op cd.

avatar van Edwynn
Dat kan. Maar dat is nog steeds een onofficiële conversie van een demotape.

Hawee
Dit was voor diegenen die het destijds beleefden wel het toppunt van heavy, zwaar, duister en ongeschoold! Begonnen als Venom-kloon door een paar vrienden in een Zwitsers suf dorp. Eigenlijk beheersten ze hun instrument niet, maar who cares? De band werd flink geridiculiseerd voor de onorthodoxe muziek, maar Tom Warrior cs lieten zich niet uit het veld slaan. Geniale man, die Tom! Uiteindelijk werd Hellhammer cult en een belangrijke voorloper van Thrash, Doom en Black. Er zijn momenten waarop ik geniet van deze naargeestige, lome muziek. Venom is meer tongue in cheeck, waar Hellhammer bloedserieus en furieus is. Alleen voor de moed en de concessieloze grondhouding 4 sterren, maar natuurlijk is de muziek de moeite waard.