Ik heb soms het gevoel dat we in Vlaanderen simpelweg te veel van die verschillende muziekwedstrijden hebben, maar als je dan kijkt wat voor groepen daar soms uit voort komen? De namen van de winnaars (en niet-winnaars) van Humo's Rock Rally spreken boekdelen en in 2013 had Studio Brussel het idee om ook een eigen wedstrijd te organiseren. De winnaars van de eerste editie van De Nieuwe Lichting luisterden naar de naam Soldier's Heart en het was vooral African Fire dat hoge ogen gooide. De band rond Sylvie Kreusch bestaat vandaag de dag niet meer, maar gelukkig kun je het werk van Soldier's Heart nog altijd wel makkelijk terugvinden op Spotify. Hun eerste wapenfeit na de winst was deze titelloze EP waarvan African Fire toch opnieuw het indrukwekkendste nummer is. Betekent dat dan dat de drie andere nummers niet van een goede kwaliteit zijn? Dat nu ook weer niet. Grappig genoeg ligt dit gevoelsmatig best nog in het verlengde van Montbray, de soloplaat die Kreusch een tijdje geleden op ons heeft losgelaten. Zeker Ears & Eyes met zijn aanstekelijke typische Kreusch refrein had daar absoluut niet op misstaan. Echo Woods doet me denken aan de richting die Intergalactic Lovers nu wat zijn aan het uitgaan, maar weet me uiteindelijk het minst te bekoren. Over African Fire heb ik ondertussen al wel genoeg gezegd en dan rest enkel Honey nog. Een nummer dat weer perfect in het verlengde ligt van wat ik net zo tof vind aan Kreusch. Toch ook wel weer een toffe hoes trouwens, zou mooi zijn als ik dit toch nog eens ergens fysiek op de kop zou kunnen tikken.