Eric Clapton - Reptile (2001)

Label: Reprise

1. Reptile (3:21)
  2. Got You on My Mind (4:27)
  3. Travelin' Light (4:05)
  4. Believe in Life (4:55)
  5. Come Back Baby (3:47)
  6. Broken Down (5:11)
  7. Find Myself (5:08)
  8. I Ain't Gonna Stand for It (4:21)
  9. I Want a Little Girl (2:51)
  10. Second Nature (4:38)
  11. Don't Let Me Be Lonely Tonight (4:38)
  12. Modern Girl (4:39)
  13. Superman Inside (4:56)
  14. Son & Sylvia (4:38)
  15. Losing Hand * (4:18)
Sven Bersee
Jezus, erg laag gemiddelde, zeker als je mijn stem ziet: een 4.

EVANSHEWSON
Sven Bersee schreef:
Jezus, erg laag gemiddelde, zeker als je mijn stem ziet: een 4.

Dan gaan we der samen wat aan doen zie;
4 stemmen ook van mij.
Dit is een goed album, met blues- en jazzinvloeden.
Clapton stelt zelden teleur, toch ?

Album met een hoog oude-lullen-gehalte. De juweeltjes Come Back Baby, Broken Down, I Want a Little Girl en Don't Let Me Be Lonely Tonight zorgen er nog net voor dat ik niet helemaal in slaap val. Al met al geen hoogtepunt in de Clapton discografie.

avatar van devel-hunt
Ik begrijp de kritieken wel, maar deel ze niet. Toen ik deze plaat voor het eerst hoorde was ik blij verrast. Superman inside, Got you on my mind, come back baby en Traveling light doen sterk terugdenken aan de platen die Eric in de jaren 70 maakte, de plaat heeft kenmerken die platen als Slowhand en Backless zo lekker maakte. Misschien een hoog oude lullen gehalte, maar erger nog is al oude lullen krampachtig jong gaan doen!!

koenenbw
een lekker rustige album voor bij de zomeravond. ik hou er wel van.
hier en daar ook wat salsa invloeden.

beaster1256
ja, een goeie clapton terug , sterke cd

MrGuitar240
Enorm goede cd. Ik word helemaal gek als ik come back baby hoor. Fantastisch. Ik kan dan niet rustig blijven zitten. Ik zeg de heletijd oohh's en aaah's. Brilliant Nummer. De eerste 2 ook fantastic. En natuurlijk don't let me... Daar zou je de live versie van moeten opzoeken. Geen super kwaliteit maar enorm goed. Typ bij Youtube gewoon in: Clapton don't let me be lonely tonight.

avatar van Twinpeaks
Prima plaat van Clapton.HIj klinkt niet zo futloos en de nummers zijn stuk voor stuk goed.DIt luistert prima weg en Clapton lijkt de blues weer te omarmen,die hij voorheen een beetje kwijt leek te zijn.4 sterren .

avatar van heartofsoul
Weinig memorabel album van Clapton, glad geproduceerd, slaapverwekkende songs (behalve het pittige, met een mooie solo opgetuigde Come Back Baby van Ray Charles) - en het lelijke stemgeluid van EC maakt het er allemaal niet beter op. Jammer.

avatar van vigil
Sven Bersee schreef:
Jezus, erg laag gemiddelde

Was zijn bijnaam niet juist God?

anyway, het klinkt wel aardig maar wel een beetje braafjes en saai

avatar van spinout
Een redelijk bluesy album, al zitten er weer een paar slappe pop nummers bij. Wat dat betreft kan Clapton het niet laten; wat de blues betreft gelukkig ook niet.

avatar van Deren Bliksem
Tandartswachtkamerblues. Zo slap en ongeinspireerd.
Verzadigd en zonder drive. Gemaakt voor de centjes.

Come Back Baby kan me nog bekoren.

avatar van goldendream
Wat een flauwekul hier toch allemaal te lezen valt ... Tandartswachtkamermuziek?
Niet zijn beste album en misschien wel een van de mindere, maar ik kan er best wel van genieten.