Hank Williams III - Take as Needed for Pain (2015)

Country / Rock
Label: Bruc

1. Get Outta My Life (3:33)
  2. Ruby, Get Back to the Hills (2:23)
  3. Torn Between Suicide & Breakfast (4:22)
  4. No Values (1:38)
  5. Gotta Buy Paw a Truck (2:10)
  6. Take as Needed for Pain (10:03)
  7. White Trash (5:12)
  8. King Cartel (4:30)
avatar van frolunda
Alleen de Black flag cover No values is de moeite waard,de rest hadden ze bij Curb beter op de plank kunnen laten liggen.

avatar van Bert Wasbeer
Zucht.... Het ongeleide projectiel dat Hank3 heet doet ook werkelijk geen enkele poging om een carrière in de muziek te behouden. Het is bijna kunstzinnig te noemen hoeveel hij zijn best doet om mij als luisteraar te irriteren. Eerst maakte Hank, die volgens mij barst van het talent goede (soms zelfs zeer goede) countryplaten en daarnaast weliswaar gedurfde maar ook vrij matige metal/hardcore/ambient/noise/rockplaten. Niets mis mee, vooral doen. Maar tegenwoordig wordt door hem gewoon alles dwars door elkaar op de plaat geflikkerd. En dat WERKT DUS NIET! Wie brengt dat deze man aan zijn verstand?

Ik waardeer eigenzinnige artiesten doorgaans wel maar uiteindelijk moeten de kwaliteit van een goed liedje en de consistentie van een album naar mijn mening centraal blijven staan. Dat is Hank compleet uit het oog verloren.

Al met al is Hank te beschouwen als the Flaming Lips van de country, rock en bluegrass, een avantgardist pur sang. En als luisteraar blijf ik hopen op dat ene moment van bevlieging waarin alles ineens wel weer klopt. Maar ik vrees met grote vrezen dat het niet gaat gebeuren...

avatar van Rudi S

Platenmij

Dit is dus ook een verzamelaar, RYM heeft deze ook onder de verzamelaars staan.

avatar van Bert Wasbeer
Echt waar!? Bedankt voor de info, verklaart wel e.e.a. Ik had m in de winkel geluisterd maar nergens bleek uit dat dit oud materiaal was. Maakt het bovenstaande verhaal wat minder urgent, alhoewel ik toch blijf hopen op wat meer consistentie in Hanks oeuvre. Een nieuwe straight to hell, dat zou toch mooi zijn

kiriyama
Hij heeft aangegeven een tijdje geen nieuwe platen meer uit te brengen. Dit omdat hij de productiekosten van zijn vorige platen nog steeds niet heeft terugverdiend.

avatar van frolunda
Dit is al het vierde album van Hank3 dat Curb uitbrengt met rest materiaal en nummers die eerder op verzamelaars verschenen zijn sinds hij daar weg is.Gewoon een kwestie van uitmelken,al maakt Curb het wel erg bont.Zeer begrijpelijk dat Hank hier zelf ook niet blij met is.

avatar van Supersid
Bij de eerste twee nummers dacht ik nog dat jullie een stevig potje aan het overdrijven waren. Ruby, Get Back To the Hills vind ik zelfs prima. Daarna echter: hemeltje... Mijn dochter van tien, die de laatste tijd opvallend geïnteresseerd is in de muziek die ik opzet, kwam me heel erg subtiel zeggen dat ze déze muziek toch maar "zozo" vindt.