Emmylou Harris & Rodney Crowell - The Traveling Kind (2015)

Country
Label: Nonesuch

1. The Traveling Kind (3:40)
  2. No Memories Hanging Round (3:41)
  3. Bring It on Home to Memphis (3:37)
  4. You Can't Say We Didn't Try (3:26)
  5. The Weight of the World (4:34)
  6. Higher Mountains (4:11)
  7. I Just Wanted to See You So Bad (3:02)
  8. Just Pleasing You (4:21)
  9. If You Lived Here You'd Be Home Now (2:59)
  10. Her Hair Was Red (2:42)
  11. Le Danse de la Joie (4:22)
avatar van heartofsoul
Voor dit album hebben Emmylou en Rodney Crowell samen songs geschreven. Ben benieuwd hoe dit
bij mij beklijft.

First Listen: Emmylou Harris & Rodney Crowell, 'The Traveling Kind' : NPR

avatar van Ducoz
Hmm.. de sleet zit er echt op en dat komt beide niet ten goede. Nummers zijn matig en ik irriteer me soms een beetje aan de stem van Emmylou. Dat ze haar beste tijd gehad heeft, mogen duidelijk zijn, maar dat komt nu wel erg duidelijk naar voren. Ze zullen wel muziek blijven maken tot ze er bij neervallen, maar veel bijzonders hoeven we niet meer te verwachten. . Wrecking ball is inmiddels ook al 20 jaar oud..

avatar van heartofsoul
Twee maal beluisterd, en ik vrees dat ik het een zwak album vind. Een aantal aardige songs, zoals bijvoorbeeld No Memories Hanging Around (opgefleurd door een fiddle) kunnen dat helaas niet compenseren. Vrees ook dat Emmylou haar beste tijd heeft gehad, al doet dat me wel verdriet.

avatar van Bartjeking
Ik heb het ook tweemaal beluisterd, maar ben eerder positief dan negatief. Persoonlijk vind ik Emmylou Harris (als 2e stem) nog steeds een van de prettigste zangeressen die ik ken. Solo kan ik me irritaties enigzins voorstellen. Ik zet de plaat dit hemelvaartweekend nog een paar keer op alvorens tot een oordeel te komen, maar kan nu al zeggen dat ik met name het openingsnummer in zijn eenvoud (met een koningslied-achtige melodie) een erg fijn plaatje vind.

avatar van Bartjeking
Luisterbeurtje of 6 achter de rug; prima americana-plaatje. Wordt nergens spannend, maar voor spanning heb ik dit album ook niet opgezet. Als duo mogen ze wat mij betreft nog wel even doorgaan. 3.5*

avatar van spinout
Ik vind juist de stem van Crowell niet geweldig. Harris hoor ik nog graag. Lekker laid-back.

avatar van Michiel Cohen
Niet mijn ding maar nr 3 is wel heel erg goed.https://youtu.be/-ASW3wAgFbs

Toen dit album uitkwam was Emmylou 67. Vind haar stem nog steeds prima klinken, alhoewel het niet meer de sprankelende frisheid heeft van Elite Hotel, de eerste LP die ik van haar kocht. 9 van de 11 nummers op dit album zijn van de hand van Rodney Crowell, soms met de hulp van deze of gene. I just wanted to see you so bad is van Lucinda Williams en Her hair was red van Amy Allison, dochter van bluesman Mose Allison. Geen super topalbum, maar wel een dikke voldoende.