The Hearts of Soul - The Hearts of Soul (1969)

Pop / Soul
Label: Park

1. Pride Is No Match for Love (2:58)
  2. I've Just Lost Somebody (4:44)
  3. Fat Jack (2:36)
  4. Waterman (3:23)
  5. Ev'rybody Goes for Joe (4:44)
  6. I Don't Want to Go on Without You (3:23)
  7. Out in the Streets (4:18)
  8. Turn, Turn , Turn (3:43)
  9. Don't Go Home (3:54)
  10. Sweetheart (3:21)
  11. Abraham, Martin and John (2:51)
  12. Ev'ryday Will Be Like a Holiday (4:08)
avatar van FunkStar
De drie prachtige Harderwijkse zusjes: Bianca, Stella en Patricia Maessen.

Zij werkten in de late jaren 60 als sessie zangeressen voor o.a. Dusty Sprinfield, tot ze in 1968 worden ontdekt. In 1969 kwam dit debuutalbum uit. Dit album staat bol van de covers bv van Bee Gees, Randy Newman, Golden Earrings en Booker T & MG's.
De single 'Everybody Goes For Joe' flopt maar de single 'Fat Jack' word een top 20 hit in Nederland.

In 1970 deden zij voor Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival met het mooie liedje 'Waterman'. Op het festival in Amsterdam eindigen de Hearts of Soul als zevende uit twaalf deelnemers.
Midden jaren 70 verhuisden de drie zusjes naar Belgie om daar aan hun carriere te werken.

Waarom deze meiden nooit echt zijn doorgebroken is mij een raadsel, ze zijn wel heel goed. En Waterman kan voor mij niet stuk. Ik hoop deze plaat nog eens op vinyl te scoren ergens.

BrotherJohn
Het singletje Fat Jack werd thuis regelmatig gedraaid toen ik klein was, dat nummer luister ik nu nog wel eens en staat nog altijd als een huis. Uit nieuwsgierigheid het album maar eens beluisterd, en de conclusie is dat dit ook na 52 jaar zeer prima luisterbaar is. Een warme, toegankelijke, comfortabele, opbeurende plaat die ergens het midden houdt tussen meidengroep muziek, soul en country pop. Mooie solo zang, mooie samenzang. Genoeg blazers, strijkers, orgels om de sfeer te versterken. De kracht zit hem in dat het allemaal heel puur en uitgebalanceerd klinkt en nergens te schreeuwerig of over-the-top. Inderdaad merkwaardig dat ze niet echt doorgebroken zijn.

bigjerry schreef:
Ik hoop deze plaat nog eens op vinyl te scoren ergens.

Op discogs wel voor een zacht prijsje te krijgen zie ik.