Jimmy Cliff - Cliff Hanger (1985)

Jamaica
Reggae / Pop
Label: CBS

1. Hitting with Music (4:15)
  2. American Sweet (3:41)
  3. Arrival (4:07)
  4. Brown Eyes (3:39)
  5. Reggae Street (3:29)
  6. Host Shot (4:25)
  7. Sunrise (3:48)
  8. Dead and Awake (3:36)
  9. Now and Forever (4:55)
  10. Nuclear War (4:12)
Marcel²
Ik ben in bezit van een groot aantal reggae albums, waaronder ook alle Jimmy Cliff cds. Op dit album is bijna geen reggae geluid meer te bekennen. Persoonlijk luister ik liever naar oude albums uit de jaren 70. Voor de echte liefhebber wil ik zeggen dat Cliff Hanger niet zo mooi is. Natuurlijk is dit een persoonlijke mening.

avatar van Madjack71
Dit album van living legend Cliff, heeft niet heel veel meer met reggae te maken en bevat ook weining Cliff Hangers. Af en toe zoals bijv. bij Nuclear War komt de sociale betrokkenheid, die zo sprekend is voor reggae naar voren en doet het ook wel wat denken aan Peter Tosh's No Nuclear War. Maar veelal is het mellow pop reggae overgoten met de typerende jaren tachtig saus. Niet slecht, maar wat beneden gemiddeld.