Justus Bonn & De Damrakkertjes - Bah September; Op Schoolreis (1968)

Alternatieve titel: Bah...September (Dag ìn, Dag úit...); (Dagje úit) ....Op Schoolreis

1 stem

Label: Philips

1. Altijd Maar Weer (1:40)
  2. Goedemorgen (1:41)
  3. Altijd Maar Weer [Reprise] (0:44)
  4. Schrijf Op! (Ik Kreeg de Bof) (1:21)
  5. Konijn en Ik (1:56)
  6. De Koekoeksklokkenwals (1:22)
  7. Ris Ras (2:11)
  8. Gijs Komt Weer Vlug (2:14)
  9. Speeltijd Cantate (1:47)
  10. Sommige Mensen Kunnen Alles (3:22)
  11. Altijd Maar Weer [Finale] (1:19)
  12. Vandaag Is Iedereen Present (We Gaan op Schoolreis) (3:13)
  13. O Jee Jan (0:39)
  14. 'n Vis die Zegt (2:12)
  15. Buiten Was 'T in ’t Struikgewas (2:23)
  16. De Drummer Is Me Broer (3:01)
  17. Waar Is Josefientje (2:23)
  18. Meester Moeten We Morgen Nou Weer (3:01)
  19. Welja! Weer Allemaal Present (2:58)
avatar van Gerards Dream
Dit album kan min of meer de voorloper genoemd worden van Kinderen voor Kinderen, maar dan op de VPRO manier wat minder braaf dan bij de VARA. De liedjes zijn wat brutaler en wat meer geschreven vanuit de geachten gang van het kind, dus wat losser en daardoor leuker en geloofwaardiger en eigenwijzer.

avatar van tnf
tnf
Dit specifieke album staat niet op Spotify, maar wel wat andere nummers van De Damrakkertjes, en ik hoor toch aardig geaffecteerde stemmetjes. De typische stemmetjes zoals je ze in ouderwetse kinderkoren hoort. Weinig brutaals aan.

avatar van RonaldjK
Ook ik kreeg hier iets van mee, zij het pas in mijn puberjaren toen de jaren '80 allang bezig waren. Konijn en ik werd namelijk vaak door een vriend gezongen, die het kennelijk als oorwurm in zijn hoofd had. Ben het liedje nooit vergeten...

En toen waren de berichten hierboven daar, hoe leuk! Wat blijkt: een deel van het album staat als één lange videoclip/musical op YouTube met Justus Bonn als schoolmeester. Uitgezonden door de VPRO, het album won een Edison, vertelt website Het verzameloord.
Bij de minidiscussie hierboven: de zang is in keurig Standaardnederlands, in de dialogen klinkt Amsterdams.