Trixter - Human Era (2015)

Label: Frontiers

11. Human Era
  12. Always a Victim [Acoustic Version] *
  13. Road of a Thousand Dreams [Re-recorded Version] *
avatar van Metalhead99
Ooit eens hun debuut beluisterd. Klonk niet fantastisch, maar goed, de jongens waren toen ook nog pubers. Trixter was zo'n band die te laat kwam daar in de jaren '90 dit soort rockbands werden ingeruild voor grunge.
Men heeft voor de albumopener al een video uitgebracht en dat klinkt als lekkere feelgood rock. Misschien deze groep toch maar eens een fatsoenlijke kans geven.

avatar van Metalhead99
Trixter levert met "Human Era" een zeer degelijk, typisch Amerikaanse jaren '80 rock plaat af.
Ja, aan de ene kant weinig origineel, maar de productie is erg goed en het enthousiasme waarmee de band het brengt werkt aanstekelijk.
Zo begint men gelijk lekker vlot met de rocker "Rockin' to the Edge of the Night". Pete Loran brengt de clichematige teksten met overgave. Hij verzorgt ook wat ritme gitaar stukken, maar het echte leadwerk word aan gitarist Steve Brown overgelaten. Dit doet hij op een verdienstelijke wijze en verder verzorgt hij ook wat achtergrondvocalen. Ook bassist P.J. Farley en drummer Mark Gus Scott zorgen voor wat achtergrondvocalen.
Het is goed te horen dat deze mannen inmiddels al aardig wat jaartjes met elkaar samenwerken, want ze klinken strak op elkaar ingespeeld.
Trixter laat op deze plaat horen dat ze nog steeds een band zijn die prima mee kunnen draaien in het wereldje. Een toffe plaat voor de liefhebbers van (Amerikaanse) melodieuze rock.