Glass Tiger - Simple Mission (1991)

Canada
Label: Capitol

1. Blinded (4:38)
  2. Animal Heart (3:51)
  3. Let's Talk (4:24)
  4. Where Did Our Love Go (4:32)
  5. My Town (4:50)
  6. The Rhythm of Your Love (4:38)
  7. Spanish Slumber (1:30)
  8. Simple Mission (4:35)
  9. Stand Or Fall (4:00)
  10. Rescued (By the Arms of Love) (4:16)
  11. One to One (4:31)
  12. One Night Alone (4:06)
  13. (She Said) Love Me Like a Man (4:09)
avatar van vigil
Deze Canadese band brak in 1986 door met de hit Don't Forget en het bijbehorende album The Thin Red Line. De producer van dienst Jim Vallance was een redelijk grote naam en de band kreeg wat hulp van mede Canadees Bryan Adams. Het was een prima jaren 80 AOR/Stadionrockplaat.

Simple Mission is hun derde en evens laatste plaat. Jim Vallance is nog steeds van de partij en de hulp moest deze keer komen van een andere zanger met een raspje op zijn stem Rod Stewart. De naam van Adams was moment groter dan die van Stewart dus wellicht was die optie beter geweest want deze plaat deed erg weinig al behaalde de single My Town nog wel nipt de Engelse single Top 40. Verder is het een prima jaren 90 AOR/Stadionrockplaat. Voor de liefhebbers van Def Leppard en dus ook Bryan Adams een redelijk makkelijk inkoppertje.

avatar van vielip
Ik heb The thin red line en die vind ik aardig. Van Simple mission hoorde ik laatst een nummer en dat klonk sowieso al beter qua productie. Wat meer gitaar gericht ook. Heb de rest van het album nog niet gehoord maar de interesse is gewekt.