Refused - Freedom (2015)

Zweden
Punk
Label: Epitaph

1. Elektra (3:11)
  2. Old Friends / New War (4:26)
  3. Dawkins Christ (4:03)
  4. Françafrique (4:37)
  5. Thought Is Blood (4:17)
  6. War on the Palaces (3:34)
  7. Destroy the Man (3:23)
  8. 366 (5:18)
  9. Servants of Death (3:42)
  10. Useless Europeans (6:31)
avatar van SirPsychoSexy
Zonet aangekondigd op de Facebook-pagina met een eerste nummer dat reeds te beluisteren is online. "Elektra" klinkt alvast alsof Refused terug is van nooit weggeweest.

avatar van Don Cappuccino
Hoe ga je een van de beste platen aller tijden opvolgen? Ik ben zeer benieuwd!

Net Elektra beluisterd en daar word ik niet zo heel erg enthousiast van. Ik hoop dat het een typische single is van de plaat en dat de rest minder toegankelijk is.

avatar van Stalin
Single Elektra werd geschreven met songwriter/producer Shellback, die eerder al werkte met Taylor Swift en Britney Spears.

Link

avatar van Gloeilamp
Extreem goed nieuws, deze nieuwe Refused. Elektra klinkt alvast erg sterk, zeer benieuwd naar de rest van het nieuwe album. Over een maandje ga ik ze ook weer eens live bekijken

avatar van trebremmit
Vind Elektra maar een dertien in een dozijn nummer. Snap ook niet dat ze nog weer een album gaan uitbrengen na zoveel jaar

avatar van Stalin
Refused Share New Track "Françafrique"

Youtube

avatar van SirPsychoSexy
Van die tweede track ben ik na een eerste keer luisteren niet overtuigd. Ik heb niks tegen een experiment, maar dit is te braaf en soft voor deze mannen. Voor mij mag de rest alleszins meer in de stijl van Elektra liggen.

avatar van Don Cappuccino
Mijn enthousiasme voor deze plaat is inmiddels extreem gezakt. Françafrique is namelijk nog slechter dan Elektra. Ik heb er geen problemen mee dat ze iets anders proberen, maar doe het dan verdomme ook goed!

avatar van Don Cappuccino
En er is nu ook een derde track te beluisteren: Dawkins Christ

Ook dit is weer een saaie bedoening. Veel slappe en zeurderige riffjes, dat valt me op bij het nieuwe materiaal.

avatar van Stalin
Dennis Lyxzén kan nog steeds heerlijk schreeuwen, maar helaas moet dit nieuwe werk in de almachtige schaduw staan van Songs To Fan The Flames en The Shape Of Punk.

Krijg hier vooralsnog geen strakke plasser van...

Antagoon
Dat kan ook een aanbeveling zijn

avatar van Don Cappuccino
Inmiddels is het album volledig te streamen: Freedom

Vanavond maar eens beluisteren.

avatar van Don Cappuccino
Hoe volg je een van mijn favoriete platen aller tijden en een meesterwerk op? De verwachtingen waren hoog, maar Freedom is uiteindelijk een grote teleurstelling geworden, dit concludeerde ik na een intensieve luisterweek. Wie meer wil weten over de plaat en mijn uitgebreide mening kan een Engelstalige recensie op mijn blog lezen.

avatar van trebremmit
Ik heb hem nog niet beluisterd maar wat is er zo slecht aan? Heb niet echt zin om op linkjes te gaan klikken.

avatar van Don Cappuccino
Heel kort, maar het dekt lang niet de volledige lading: er zitten heel veel verschillende invloeden en experimenten in de plaat, maar die gaan ontzettend mis of zorgen er juist voor dat het saai wordt. Er staat een link naar de album stream hier op MusicMeter als je benieuwd bent naar de plaat.