Blackalicious - Imani, Vol.1 (2015)

Label: pledge

1. Faith (1:23)

met Amde

2. Blacka (2:43)
  3. Ashes to Ashes (3:28)
  4. On Fire Tonight (2:40)

met Myron

5. Escape (4:40)
  6. The Sun (3:26)

met Imani Coppola

7. That Night (5:54)

met Vursatyl en Jumbo

8. Inspired By (3:29)

met Bosko

9. We Did It Again (3:55)

met Danielle Dubois

10. I Like the Way You Talk (2:30)
  11. Twist of Time (3:12)
  12. The Blowup (4:01)
  13. Love’s Gonna Save the Day (3:13)

met Fantastic Negrito

14. Alpha and Omega (5:31)

met Lateef, Lyrics Born, Monophonics en DJ D Sharp

15. The Hourglass (3:22)
  16. Imani (3:31)

met Zap Mama

FRIPI
Ik hoop dat dit beter is dan The Craft

avatar van Rhythm & Poetry
Dat gaat niet gebeuren met deze gastartiesten vrees ik. Bovendien, deze twee mannen hebben echt wel de beste tijd al achter de rug.

Ik ken de Jumbo alleen van het af en toe groete: hallo JuJumbo. Verder ken ik wat gasten op track 14 en Zap Mama. Niet iets om warm of koud van te worden.

Maar goed, dit is "Volume 1" dat betekent dat er waarschijnlijk snel een "Volume 2" komt. Genoeg kansen op iets fraais dus.

avatar van Rhythm & Poetry
Zo, meteen een van de slechtste Blackalicious tracks die ik ken.

avatar van Chrisseh
Lang uitgekeken naar een nieuwe Blackalicious, ben benieuwd of het wat waar kan maken. Een beetje huiverig ben ik ook wel. Ben verdeeld over On Fire Tonight; vind de verses van Gift of Gab goed klinken, beat laat wat te wensen over maar kan ermee door, echter het refreintje is relatief verschrikkelijk. Hoop dat de overige gastartiesten meer kunnen bijdragen indien ze voor een refrein worden ingezet.

Lateef en Lyrics Born zijn toch niet verkeerd om op een track te hebben? Ben het verder wel met je eens dat de gastartiesten niet overweldigend zijn.

avatar van Rhythm & Poetry
Die laatste twee gastrappers wellicht niet. Maar het is nu wel 2015. Ook deze twee hebben de beste jaren al lang achter de rug. Maar goed, ik ben wel heel erg kritisch vooraf, ik wil dit wel een eerlijke kans geven én vind ik het merendeel op dit album wél tof, dan zal ik dat ook eerlijk zeggen.

Bovendien, 14 augustus staat nog niet direct voor de deur. Er kan dus nog gesleuteld worden aan deze plaat.

avatar van waxs
Singles vallen nog niet echt tegen, dus ben benieuwd hoe het als geheel gaat klinken!

avatar van Silky & Smooth
Ik moet hun vorige album nog steeds checken, maar ten opzichte van Blazing Arrow vind ik dit een stuk aangenamer. Blazing Arrow had een paar geweldige nummers en een enorm sterk begin, maar dit album is een stuk evenwichtiger. Imani, Vol. 1 kent dan wat minder uitschieters, maar daar tegenover staat dat het niveau constant hoog is en dat het meer als een geheel klinkt. Erg fijn album!

avatar van Shelter
Dat eerste nummer als intro, ik vraag me af waarom. Standaard skip moment.

Blacka is wel nice, lekkere beat en vooral een erg goede GoG.

Ashes to Ashes is wat minder. Vooral dat refrein.
Beetje BEP gevoel en dat is niet positief.

On fire tonight, raps zijn goed maar productie wat te druk naar mijn mening. En het zang gedeelte is gewoon kut.

Escape is ok, niet heel goed niet heel slecht.

The Sun mwah. Vooral de zang weer heel irriterend.

That Night vind ik een lekkere track, die sample is wel vetjes. En de opbouw met sci fi sounds is vet.
Inspired is oerslecht, kan zo op BEP- the E.N.D. echt een gedrocht.

We Did It Again, mwah. Productie is niet best maar kwa flow en raps wel ok.

I Like The Way You Talk, ik vind die rock invloeden niet zo nice gedaan. Raps ook zeer matig.

Twist Of Time, beetje Common achtige beat. Maar ook het enige goede.

The Blow Up, de raps wel ok snap de stem op de track niet zo, waarom een grime MOP stem. Past toch niet ?!

Love's Gonna Save The Day, wel relaxte track heel smooth. Maar die zang, yuck.

Alpha & Omega, meh. Drukke productie en beetje 7L & Esoteric gevoel. Refrein verneukt de hele track.

The Hour Glass, interessant wel. Wat rustigere track, best tof ook de scratches.

Imani, niet mijn ding al die synthesizers en zang.

Conclusie, geen goed album. Die refreinen zijn tergend slecht en sommige producties meer BEP's. Kwa raps zou het nooit slecht zijn, onmogelijk maar dit album heeft wellicht 3 goede tracks en 2 redelijke de rest is slecht tot heel slecht.
2.5 *