Cathedral - Caravan Beyond Redemption (1998)

Label: Earache

1. Voodoo Fire (6:11)
  2. The Unnatural World (4:04)
  3. Satanikus Robotikus (5:01)
  4. Freedom (5:05)
  5. Captain Clegg (6:06)
  6. Earth Messiah (5:17)
  7. The Caravan (3:00)
  8. Revolution (7:08)
  9. Kaleidoscope of Desire (4:45)
  10. Heavy Load (6:08)
  11. The Omega Man (5:59)
  12. Dust of Paradise (14:01)
avatar van ravenstein
Lekker album met een goeie groove en een stevig jaren '70 geluid. De samples die we hier en daar te horen krijgen voegen ook bij aan het sfeertje. De productie (van Andy Sneap) is lekker heavy en lomp en past perfect bij het soort muziek dat we vinden op Caravan Beyond Redemption.

Het is allemaal niet altijd even goed en het album als geheel is te lang ( de 3 laatste nummers zijn voor mij de minsten van het album en hadden ze die er af gelaten, het had Caravan Beyond Redemption zeker geen slecht gedaan), maar over het algemeen is dit een geslaagde cd die ik met erg veel plezier beluister.

Ik twijfel tussen een 3,5 en een 4,0. Laat ik de heren het voordeel van de twijfel geven...

avatar van ravenstein
Neen, laat ik het maar houden op een 3,5.

Er zijn net iets te veel momenten die minder boeien om een 4,0 te rechtvaardigen, maar een 3,5 is zeker een mooi cijfer voor Caravan Betond Redemption.

avatar van Rinus
Ik vind dit een fijn album van de band
Ik hoor hier ook dikke verwijzingen naar Black Sabbath, Monster Magnet en zelfs een beetje Hawkwind in. Het is door de bank lekker heavy en het grooved vaak ook nog geweldig. Daarnaast is de productie lekker rauw maar wel open hetgeen het album alleen maar goed doet. De bekkens van de drums staan lekker voor in de mix. Niet alle nummers zijn supersterk, maar de sterke zijn meer aanwezig dan de wat mindere.

avatar van frayedends
Als groot Cathedral-fan vind ik dit pesoonlijk toch wel hun minste. De nummers klinken mij net iets teveel naar Black Sabbath's bluesy periode, dus tot aan Master Of Reality.
Misschien te gewoontjes allemaal?
Ik bedoel, waar ze zich op eerdere albums toch iets meer onderscheden van andere doom/metal uit die periode vind ik ze hier een beetje opgaan in de massa.

Bij Earache's On Demand is de herdruk op vinyl te bestellen. Ik wacht nog even tot ik van andere heb gehoord hoe die klinkt, want die van Endtyme was niet al te best...
En voor een eerste uitgave op vinyl door onze Italiaanse freaks van 'Night Of The Vinyl Dead' ga ik geen 200 euro aan uitgeven.