Survivor - Premonition (1981)

Label: Scotti Bros.

1. Chevy Nights (3:38)
  2. Summer Nights (4:08)
  3. Poor Man's Son (3:37)
  4. Runway Lights (4:19)
  5. Take You on a Saturday (4:07)
  6. Light of a Thousand Smiles (5:00)
  7. Love Is on My Side (3:38)
  8. Heart's a Lonely Hunter (5:12)
avatar van Heer Hendrik
Het singeltje "eye of the tiger" had een enorme lekker rockende B-kant. Destijds vaker gedraaid dan het bekendste Rockynummer. Jaren later dat nummer gezocht op cd en ......gevonden. beetje een gok geweest met hetkopen van deze cd. Want ik kende maar 1 nummer, maar dat was zo goed dat ik het wel aandurfde. ..
Nooit spijt van gehad wat een heerlijk album. Survivor stond aan hun begin van hun muziekale rockcarriere. Sylvester Stallone heeft na het horen van dit album contact gezocht met deze band en hun voorgelegd dat ze een nummer mochten schrijven voor de eerstvolgende Rocky film. Toen Stallone "eye of the tiger"hoorde keurde hij het direct goed.. and the rest you know it's history
Het album zelf heeft een lekker rauw geluid. Het lijkt wel of het helemaal live is ingespeeld en dat geeft een lekker gevoel. weinig minpunten op dit album:
Light of a thousand smiles, Runway lights and heart's is a lonely hunter kunnen allemaal het predikaat Stadionrock dragen
Rest mij nog 1 ding: De B-kant van "eye of the tiger"was/is het geweldig": Take you on a saturday"

avatar van ChiefRocka
Opnieuw een heel aardig album van een band die naar mijn gevoel toch te weinig waardering krijgt. Premonition is mijn ogen een tikkeltje minder dan bijv het hierop volgende album. Maar blijft nog steeds heel aardig, met een paar echt lekkere songs erop. Persoonlijk draai ik het volledige album met veel plezier.

avatar van Kronos
Eye of the Tiger en Burning Heart kende ik natuurlijk, maar de overige muziek van deze getalenteerde Amerikanen ontdekte ik dankzij MusicMeter. Nu is het een van mijn favoriete AOR-bands. Snedige rockers, zoete ballads en iets daartussenin. Survivor beheerst het al tot in de perfectie op hun tweede album.

88/100

avatar van Metal-D78
Kronos schreef:
Survivor beheerst het al tot in de perfectie op hun tweede album.

90/100

Jim Peterik is dan ook niet voor niets co-writer van Songwriting for Dummies...

Hele gave concertregistratie is Live in Japan 1985 (tip!) met een net aangetreden Jimi Jamison. Helaas nog niet als officiële release uitgebracht.