Boy Kill Boy - Civilian (2006)

Label: Universal

7. Civil Sin (3:55)
  8. Killer (3:11)
  9. Friday Friday (2:03)
  10. Showdown (3:05)
  11. Shoot Me Down / Exit (10:16)
J Casablancas
Uit het niets verschenen, maar wat een heerlijk album zeg. Zang doet het me denken aan Maximo Park, ook muzikaal ligt het niet eens zover van Maximo af. Verder hoor ik er wel The Rakes in terug, af en toe een beetje Editors. Lekkere uptempo nummers, swingend, dansbaar met fijne meezingrefreintjes. Veelbelovend, in de gaten houden.

avatar van Justinx
Weer een nieuwe frisse puur Britse band. Boy Kill Boy staat op het punt om de wereld te gaan te veroveren met hun debuutalbum Civilian.
De band tourde onlangs met een andere band Hard-Fi door Engeland en door die tour heeft Boy Kill Boy wat bekendheid gekregen samen met een contract bij Universal. Uit dit contract kwam onder andere het nummer Suzie, die ook te horen is in soundtrack van de videogame Fifa Street 2..
Vooralsnog nog vrij onbekend hier in Nederland, maar erg lekker is de muziek wel.

J Casablancas
Nu je dat zegt over Hard-Fi, dat riffje in Suzie lijkt toevallig wel op die van Hard to Beat..;)

Travisaholic!
Vind het eigenlijk een soort vrolijkere The Killers.

avatar van Tekh
ik vond deze cd na 1 keer luisteren al erg sterk,een goed debuut

J Casablancas schreef:
Uit het niets verschenen, maar wat een heerlijk album zeg.

Dit was toch een 'langverwacht' album in de Britse pers, dus echt uit het niets was het niet. Bovendien zijn er al 3 singles uit verschenen

Maar een heerlijk album is het zeker. De nummers pakken meteen en eigenlijk is het enige probleem dat ik met deze schijf heb de bandnaam. Bovendien verwacht ik niet dat het een 'blijvertje' is omdat de nummers niet echt divers zijn. Toch 4 sterren voor dit fijne album.

beetje gladjes, maar toch n 3* mede door t nummer, on and on, wat opzich toch wel erg lekker nummer is!

avatar van MichelDumoulin
Joepie, weer een nieuw bandje uit de UK.

Al die Engelse bandjes van tegenwoordig.

Zit wel goed in elkaar hoor, daar niet van. Maar ik word er een beetje moe van.

En dat irritante orgeltje is ook vervelend!

Ik geef het een middelmatige 2,5 *

Dro
Leuk bandje, cdtje net voor 1 cent gekocht op ebay. Hij is dat geld meer dan waard

avatar van Irish
ben 'm weer eens gaan luisteren sinds maanden en hij bevalt me erg goed, ik vind hem nog veel leuker geworden.
*3.5

Ik ken alleen Suzie van dit album, superleuk nummer is dat zeg. Ik heb een tijdje geleden wel de opvolger Stars and the Sea weten te vinden op internet. Sindsdien voel ik me toch een beetje stom dat is Civilian zo lang heb laten liggen.