Tape - Rideau (2005)

1. Sunrefrain (11:15)
  2. A Spire (11:45)
  3. Sand Dunes (4:42)
  4. Exuma (6:15)
  5. Long Lost Engine (12:26)
avatar van Jazper
Dit schijnt wel fijn te zijn. Kan iemand me er iets over vertellen?

goh, ik heb de cd "ontdekt" via Steven Wilson's (Porcupine Tree) playlist, dus achtergrondinfo heb ik nog niet. ik dacht eerst dat het wel onder het postrocklabel geplaatst zou kunnen worden, maar uiteindelijk is de muziek veel meer dan dat. heerlijke soundscapes is de sleutel

Sietse
erg mooie minimalistische ambient gemaakt met gitaren, piano's, klokkespellen en een hoop electronica.

Hele fijne subtiele soundscapes worden opgebouwd, nergens vlamt het, maar dat hoeft hier ook niet.

Hapna heeft wederom een zeer mooi album uitgebracht, zo als deze horen we ze graag hier in huis.

avatar van unmudded lake
Inderdaad, nergens een uitspatting te bespeuren. Vooral heel logisch opgebouwd. Dit soort muziek kan ik de laatste tijd steeds meer en meer waarderen.
Kinderlijk , naief , intiem , een landschap vanuit je raam.

basketballerke
Ik zou hier wel veel over willen schrijven, maar ik zou niet weten wat. Gewoonweg een schitterend album, een van mijn grote favorieten. De ene na de andere niet-electronische instrument hier te vinden, soms zelfs wat post-rock achtig gepingel op een prachtige manier in elkaar versmolten. Vooral A Spire is fenomenaal, het moment dat dat klokkenspel in wordt gezet...

jkbb
Het is alweer een tijdje lente. De zon schijnt, het is warm, de bladeren komen weer uit hun knoppen, dieren krijgen jongen en je kunt weer talloze warme platen onder het stof vandaan halen. Zo'n plaat is bijvoorbeeld Rideau van Tape.

Warmer dan dit kom je zelden tegen in de ambient. Sunrefrain spreekt al boekdelen: trompetten, warm gitaargepingel en een groot scala aan allerlei elektronische middelen. Je waant je in een groot warm bos, hier en daar een meertje, mensen languit in het gras. Wat een rust straalt dit uit. En dan legt A Spire er zelfs nog dat schepje erbovenop. Ik kan m'n blijdschap gewoon niet op, zo vrolijk en liefdevol dit nummer is. Past makkelijk in een top50 tracks allertijden. Helaas kan het dan dus alleen nog maar minder, dus zijn Sand Dunes en Exuma niet heel indrukwekkend, maar nog steeds wel genietbaar. De afsluiter maakt echter weer meer dan alles goed. Pure rust.

Een heel klein beetje jammer dus van het middengedeelte, anders dan had hier een hoger sterrenaantal in gezeten (en dat heeft die ooit zelfs gehad).