Safi & Spreej - Trots (2015)

België
Label: Top Notch

1. Trots (4:32)
  2. Equilibrium (3:27)

met Winne

3. Naast Mij (3:33)
  4. Morgen een Nieuwe (3:20)
  5. Niet van Steen (3:23)
  6. Te Laat (3:43)
  7. Wzhn (2:49)
  8. Amai Amai (3:10)

met Hef

9. Trop Tôt, Trop Tard (3:06)
  10. Waarom (3:13)
  11. Verlies Niet (3:55)
  12. Oneindig (3:38)

met Ronnie Flex

13. Schijn (3:42)

met Domè

14. Daar (3:39)
avatar van Xtase
Grappige plaat waarop Safi en Spreej verder gaan met het inmiddels bekende recept; gladde refreintjes terwijl verses over twijfel worden afgewisseld met braggteksten.

avatar van Rhythm & Poetry
En toch is deze plaat veel meer hiphop dan ik had verwacht. De beats zijn modern en knallen lekker uit de boxen, de verses zijn steviger en overtuigender dan op voorhand werk, de samenwerkingen zijn sterk (vooral de track met Winne is geweldig) en eigenlijk zijn alleen de refreintjes extra catchy. Gladjes zou ik ze niet willen noemen, daarvoor steken ze te goed in elkaar. Trots is een verassende meevaller.

GCITY050
Jammer dat er totaal geen vooruitgang is geboekt sinds de eerste plaat. Nog steeds worden sterke tracks afgewisseld met uitermate zwakke, album-onwaardige tracks. Wanneer je de 4 beste tracks van alle 3 de platen had uitgebracht was het een erg vet album geweest. Dit valt tegen *2,5

avatar van Booyo
Eens met bovenstaand. Zitten zeker aardige tracks tussen, maar bij sommige lijkt het wel alsof ik naar Rapper Sjors aan het luisteren ben.

Winne is ook een speciale vermelding waard. Wat een ongelofelijk inspiratieloze verse zet hij hier neer. Erg jammer, blijft een van mijn favoriete Nederlandse rappers.