Wig Wam - Hard to Be a Rock 'n Roller (2005)

Noorwegen
Label: Voices of Wonder

1. In My Dreams (3:03)
  2. Hard to Be a Rock'n Roller (3:45)
  3. Bless the Night (3:51)
  4. I Turn to You (4:09)
  5. Out of Time (4:05)
  6. Mine All Mine (3:43)
  7. The Drop (3:59)
  8. Tell Me Where to Go (4:13)
  9. No More Living on Lies (3:55)
  10. Erection (2:12)
  11. Car-Lyle (3:56)
  12. The Best Song in the World (3:12)
  13. A Long Way (4:25)
  14. Crazy Things (3:07)
DutchViking
Deze band deed afgelopen jaar voor Noorwegen mee aan het songfestival in Kiev met het nummer In My Dreams. Dat nummer staat ook op dit album. De muziek van Wig Wam is het best te omschrijven als recht-toe-recht-aan glam-rock. Verwacht geen ingewikkelde akkoorden of songstructuren, want die zijn er niet. De songs zijn niet slecht, maar blijven ook niet echt hangen.

Hard to be a Rock n' Roller is een matig tot redelijk album geworden, met slechts enkele positieve uitschieters (het instrumentale The Drop en Bless the Night). Ook In My Dreams is nog wel aardig, maar de Melanie C-cover I Turn to You en de met vervormde stem gezongen titelsong zijn werkelijk tenenkrommend. Ook de overdaad aan ballads kan mij niet bekoren. Veel te zeikerig, alleen Out of Time is nog enigszins acceptabel. Overigens doet het refrein van Tell Me Where to Go me erg denken aan dat van Bon Jovi's It's My Life, en dat is niet positief bedoeld

In muzikaal opzicht heeft dit album dus niet zo veel om het lijf. Alleen de zang is nog wel redelijk, de andere muzikanten presteren matig tot zwak. De songteksten zijn eveneens niet om over naar huis te schrijven, maar dat was ook al zo bij de bands die deze vorm van glam rock in de jaren '80 op de kaart hebben gezet (Motley Crue, Poison), dus niet verwonderend.

avatar van Nicolage Rico
Wat een foute hoes ook...

DutchViking
Inderdaad, erg fout... Fout is leuk, maar dit is té erg

avatar van Ricardo74
Gewoon heerlijke jaren 80 rock. Zit muziekaal erg goed in elkaar. Goede zanger en een erg goede gitarist die soms doet denken aan Van Halen. De heren steken lekker de draak met de glamrock maar op een erg leuke manier. Heerlijke muziek!

Joy
als je van nietszeggende 80's hardrock houdt die niet vernieuwend is en die je al een miljoen keer hebt gehoord, dan is dit je band

zang en gitaarwerk stiekum toch dik in orde

het klinkt allemaal wel ok maar meer dan 1 keer ga ik dit niet draaien