Ella Fitzgerald - Ella in Rome (1988)

Alternatieve titel: The Birthday Concert

1 stem

Jazz
Label: Verve

1. Introduction (In Italian) by Norman Granz (0:22)
  2. St. Louis Blues (5:57)
  3. These Foolish Things (Remind Me of You) (3:28)
  4. Just Squeeze Me (3:05)
  5. Angel Eyes (3:37)
  6. That Old Black Magic (3:38)
  7. Just One of Those Things (3:39)
  8. Introduction (In Italian) by Norman Granz (0:57)
  9. Caravan (2:43)
  10. I Loves You Porgy (4:56)
  11. It's All Right with Me (2:37)
  12. I Can't Give You Anything but Love (3:26)
  13. Mignight Sun (3:40)
  14. Stompin' at the Savoy (7:10)
avatar van heartofsoul
Ella Fitzgerald is mijn favoriete zangeres in het jazz-genre. Ze kon eigenlijk alles: voor een mooie ballad draaide ze haar hand niet om, maar ook kon ze verrukkelijk swingen en door haar ben ik ook een liefhebber van 'scatten' geworden, een kunst die ze tot in de perfectie beheerste. En zelfs geeft ze hier een Louis Armstrong-imitatie ten beste.
Ten tijde van dit optreden (april 1958) stak ze in ieder geval in blakende vorm, en wat mij weer eens opviel is het gemak waarmee ze de liedjes zong, en het enorme plezier dat ze daar zelf in had. Het is alleen jammer dat het trio dat haar begeleidt (Lou Levy, piano Max Bennett, bass en Gus Johnson, drums) niet erg uit de verf komt.
Misschien ligt dat aan de opname; in ieder geval ligt de aandacht voor mij puur en alleen bij Ella. Een uitzondering is "Stompin' at the Savoy" waar ze superieur wordt begeleid door Oscar Peterson (piano), Ray Brown (bas), Herb Ellis (gitaar) en Gus Johnson (drums) - en vooral het spel van Oscar Peterson staat als een huis, inclusief een mooie solo.