The Vintage Caravan - Arrival (2015)

IJsland
Label: Nuclear Blast

1. Last Day of Light (6:35)
  2. Monolith (3:19)
  10. Winter Queen (8:45)
  11. Say Hello * (2:06)
  12. Five Months * (3:04)
avatar van eightynine
Yeah, high fives voor Spotify's 'Discover Weekly. Ik vermaak me al sinds de eerste week met de kleine 30 tracks die ik 'zou moeten checken'. Deze week zowaar een nieuwe ontdekking; The Vintage Caravan.

Heerlijke feelgood stoner, had mij vlagen wel wat gruiziger gemogen - maar we moeten niet te kieskeurig worden, het is wel het land van Sigur Ros. Echte uitschieters staan er niet op en dat is ook te zeggen voor de minpunten. Deze gaat nog vaak gedraaid worden!

avatar van bennerd
Dan houd ik zowel deze plaat als de Discover Weekly in de gaten. Thanks.

avatar van RuudC
Ga het vooral eens live zien. Een drietal broekjes die tekeer gaan alsof ze het al tien jaar doen.

avatar van JoopKonraad
Staan in November op Speedfest!

avatar van HezzardNL
10 februari zijn ze ook te bewonderen in W2 - Den Bosch tezamen met Dead Lord en Tiebreaker.

Lekker album, zelfde niveau als het voorgaande Voyage. Goede riffs, groove en zanglijnen. Benieuwd naar dit jonge IJslandse drietal!

avatar van Brutus
Dit album valt me tegen in vergelijking met de vorige 2 superalbums.
Innerverse vind ik wel een geweldig nummer.