Dave Edmunds - On Guitar... (2015)

Alternatieve titel: Rags & Classics

geen stemmen

Label: Rpm

1. A Whiter Shade of Pale (4:07)
  2. I Believe I Can Fly (5:17)
  3. God Only Knows (3:05)
  4. Wuthering Heights (4:12)
  5. Your Song (3:33)
  6. Black Mountain Rag (2:27)
  7. Classical Gas (2:51)
  8. Green Onions (3:18)
  9. Cannonball Rag (3:01)
  10. Symphony No. 40 in G Minor, Molto Allegro (Mozart) (4:56)
avatar van Metalhead99
Ja, een nieuw studio album van de inmiddels 71-jarige Edmunds. Het schijnt
wel zijn eerste instrumentale album te zijn. Op dit album brengt hij instrumentale interpretaties van een aantal van zijn favoriete nummers.

avatar van heartofsoul
Wel veelzeggend dat het door een re-release label is uitgebracht...

avatar van pintjebier
Wat heb ik een zwak voor deze man. Jaren geleden nog eens gezien in Paradiso, solo, fantastisch. Een paar van deze instrumentale nummers heb ik al eens gehoord, ben benieuwd naar de rest, hoewel de kitsch op de loer ligt. Voor de liefhebbers een prachtig optreden van Rockpile: Rockpile - Danish TV concert (1979) - YouTube

avatar van nlkink
Ook ik heb een zwak voor Dave Edmunds, maar met dit album met instrumentele interpretaties van bekende nummers kan ik helaas niets. Heb 'm tijdens klusjes bij de lokale platenboer een paar keer opgezet. De laatste keer dat ik er was stond deze nog in de rekken. Maar het gaat 'm niet worden. Het liefste heb ik dat Edmunds nog een volwaardig album uitbrengt zoals ik van hem gewend ben maar ik heb her en der gelezen dat hij zichzelf als gepensioneerd beschouwd. Dat gun ik hem ook wel.

Dat Edmunds nog een volwaardig album gaat naar alle waarschijndelijkheid idd niet meer gebeuren.
Hij is inderdaad met pensioen, en is inmiddel 80 jaar.
Onze muzikale helden worden oud.