Emily Barker - The Toerag Sessions (2015)

Australiƫ

5. Letters (4:20)
  6. Home (4:00)
  7. All Love Knows (3:54)
  8. The Dark Road (3:58)
  9. Lord I Want an Exit (4:19)
  10. Blackbird (2:54)
  11. This Is How It's Meant to Be (3:54)
  12. Anywhere Away (4:05)
avatar van Broem
Heb dit album al een tijdje in mijn bezit en werd niet meteen uit mijn luisterstoel geblazen. Intieme, voornamelijk akoestische liedjes door een dame met een mooie stem heb ik vaker gehoord in het overvolle folk genre. Toen ik het album weer 'n keer over mijn iPod voorbij hoorde komen werd ik wel getroffen door de schoonheid van dit album. Toch maar eens opnieuw voor gaan zitten. Emily Barker laat op dit album haar eigen liedjes in intieme versies voorbij komen. Ik kende haar niet en uiteraard de originele uitvoeringen ook niet. De moeite waard om er echt eens voor te gaan zitten. Iets voor jou Lura?

avatar van Lura
Haar vorige, Dear river, met The red clay halo ken ik. Dat album kon mij niet volledig overtuigen, wie weet dit album wel. Bedankt voor de tip! Ze woont trouwens tegenwoordig in Stroud, Engeland. Ook de woonplaats van Hattie Briggs.

Edit: Album spreekt me enorm aan.

avatar van nlkink
Opgenomen in de Toerag Studios in Londen. De Groningse Waistcoats hebben daar ook diverse albums opgenomen en de drummer 'Mad Jack' Outhuis was altijd lyrisch over deze studio. En ik moet zeggen dat de twee albums van The Waistcoats die ik heb klinken fantastisch.
Leuk om via een andere artiest weer iets over Toerag te vernemen. Wat ik er van heb gehoord smaakt in elk geval naar meer. Mooie hoes ook.

avatar van Broem
Ken haar voorgaande albums niet en las op haar site dat de liedjes op deze Toerag Sessions akoestische versies zijn van eerder uitgebracht materiaal. Erg integer en mooi gemaakt (vooral de nummers met de mondharmonica) Kwartje moest wel even vallen.

avatar van Lura
Deze recensie op Folkradio UK had ik gemist, anders was ik waarschijnlijk direct gaan luisteren: Emily Barker – The Toerag Sessions | Folk Radio UK - folkradio.co.uk