Splitsing - Recht Uit het Hart (1987)

Label: WEA

1. Herinneringen (3:55)
  2. Recht Uit het Hart (4:15)
  3. De Overkant (3:41)
  4. Aan de Lijn (4:53)
  5. Eenzaam Avontuur (3:20)
  6. Een Zomer Lang (3:55)
  7. Liever Alleen (3:44)
  8. Eiland (5:06)
  9. WC Schrijven (4:39)
  10. Ze Is Terug (3:16)
Marcel²
De nummers Recht Uit Het Hart en Een Zomer Lang waren de bekendste singles van dit album. Verder een goed album, in iedergeval beter dan hun vorige album.

Die nummers Recht Uit het Hart en Een Zomer Lang zijn ook heel mooi.

avatar van WesleyX16
Ook "Aan de lijn" en "Eenzaam avontuur" zijn minstens net zo mooi.

Tegenvaller na 'Wind en zeilen'. Was Splitsing een eendagsvlieg die maar één keer vlamde ? Het lijkt er op. 'Recht uit hart' roept als enige nummer nog de urgentie en melancholie van 'Wind en zeilen' op. Was dat nog een echte 'jaren 80 plaat', 'Recht uit het hart' klinkt totaal anders, wat blasé en gearriveerd, wat 'lui'. De drang en urgentie is weg. De instrumentatie saai. Veel minder dynamisch en gevarieerd. Maar goed, de cd/plaat 'Wind en zeilen' is monumentaal en een mijlpaal in de Nederpop. Soms is een briljante plaat 'a hard act to follow' wat ook gebleken is..