Ezra Furman - Perpetual Motion People (2015)

Folk / Rock
Label: Bella Union

1. Restless Year (2:25)
  2. Lousy Connection (4:11)
  3. Hark! To the Music (1:25)
  4. Haunted Head (4:49)
  5. Hour of Deepest Need (4:27)
  6. Wobbly (3:00)
  7. Ordinary Life (2:20)
  8. Tip of a Match (2:35)
  9. Body Was Made (3:31)
  10. Watch You Go By (4:09)
  11. Pot Holes (3:18)
  12. Can I Sleep in Your Brain? (3:57)
  13. One Day I Will Sin No More (2:31)
avatar van Ducoz
Oeh wat lekker die opener!

avatar van Linius
Best een aardig album op het eerste gehoor.

avatar van pjh1967
Bonus tracks (covers);
Devil's Haircut (Beck)
The Good Book (Melanie)
Crown of Love (The Arcade Fire)
Androgynous (The Replacements)
I Can Change (LCD Soundsystem)

avatar van thetinderstick
Toch een van de beste platen van afgelopen jaar als je het mij vraagt.. gelukkig zie ik hem ook regelmatig terugkomen bij de best of 2015 lijstjes van muzieksites. Waarom is hier zo weinig op gestemd?

Volstrekt uniek figuur die Ezra. Soms gekleed als man, soms als vrouw. De plaat gaat alle kanten op, van lekkere (punk)rock tot doo-wop, folk en blues. En dan die schreeuwerige (maar nooit te) stem.
Liedjes met kop en staart die onder de huid kruipen. 'Restless Year', 'Lousy Connection', 'Body Was Made', 'One Day I Will Sin No More'.. prachtig allemaal. Afgelopen zomer gezien op het Valkhoffestival en ook live fantastisch.

avatar van popstranger
Enkele decennia popmuziek samengevat op 1 album, geen enkel nummer klinkt hetzelfde en toch is dit album een mooi geheel. Genoeg nummers die in de afspeellijst met favorieten gaan!