The Blazers - East Side Soul (1995)

Roots / Rock
Label: Rounder

1. Fun & Laughter (2:33)
  2. All Day Long (4:12)
  3. Before I Get Too Old (3:45)
  4. Cumbia del Sol (5:02)
  5. Brother (4:15)
  6. Let Me Go (3:40)
  7. Going Up the Country (3:13)
  8. I'll Stay Right Here (2:32)
  9. Dance the Night Away (2:47)
  10. What's Wrong with You (3:23)
  11. Cero 39 (4:01)
  12. You Didn't Try (3:27)
  13. Stuck in My Head (4:02)
  14. Ooh-Poo-Pah-Doo (4:02)
avatar van potjandosie
het tweede album van dit uit East L.A. afkomstige roots rock gezelschap biedt wederom een heerlijke mix van blues, r&b, rock 'n roll en in mindere mate norteno (Mexicaans muziekgenre) en country. genres waarmee de oprichters/gitaristen/lead vocalisten van de band Manuel Gonzales en Ruben Guaderrama in hun jeugd opgroeiden. hun sound wordt om die reden ook wel Ameri-Mex genoemd en is enigszins vergelijkbaar met die van Los Lobos, hoewel de Blazers meer van de rock 'n roll zijn. een band met een sterke ritmesectie waar de gitaren heerlijk overheen soleren.

dat is goed terug te horen op de stevige rock 'n roll nummers als "Fun & Laughter" met de Chuck Berry gitaar riffs en "All Day Long", maar de groep biedt meer dan dat. zoals de in het Spaans gezongen nummers "Cumbia Del Sol" en "Cero" beïnvloed door het opzwepende Colombiaanse cumbia muziekgenre of de punky rockabilly van "Before I Get Too Old" en "What's Wrong With You".

"Brother" is dan weer een slow-blues ballad en op "Let Me Go" en "Stuck In My Head" valt stevige blues rock te horen. het prijsnummer is hun onweerstaanbare cover van de blues boogie "Going Up the Country" (Al Wilson), dat het origineel van Canned Heat overtreft.

het aanstekelijke "Ooh-Poo-Pah-Doo" een cover van de New Orleans r&b muzikant Jessie Hill sluit dit gevarieerde album af, waarbij opgemerkt mag worden dat niet alle nummers van het songwriters duo Gonzales/Guaderrama even sterk zijn. de doorsnee rockers "I'll Stay Right Here", "Dance the Night Away" en "Stuck in My Head" zijn weinig memorabel maar mogen de luisterpret niet drukken.

de band blijkt nog steeds op te treden met Ruben Guaderrama als enig lid van de originele line-up. Manuel Gonzales verliet de band in 2008.

Album werd geproduceerd door Cesar Rosas (Los Lobos) die eveneens hun debuutalbum produceerde
Recorded at C.R.G. Studios, Rowland Heights, California

Manuel Gonzales: vocals, electric & acoustic guitars, bass, drums & percussion
Ruben Guaderrama: vocals, electric & acoustic guitars, tres, piano
Lee Stuart: vocals, electric bass
Mando Goss: drums

met gastmuzikanten Victor Bisetti (drums, percussion), Cesar Rosas (percussion), Eddie Baytos (piano, organ) & Gene Aguilera (backing vocals)