The Blazers - Just for You (1997)

Roots / Rock
Label: Rounder

1. Just for You (2:28)
  2. Nobody Told Me (4:31)
  3. Las Clases del Cha Cha Cha / Los Marcianos (3:35)
  4. When You Call (3:51)
  5. Whatcha Gonna Do (3:19)
  6. Then You Left (3:24)
  7. I'm Movin' (3:19)
  8. Tabaco Mascao (3:15)
  9. Oh Baby (We Got a Good Thing Goin') (3:48)
  10. Somebody Please (4:38)
avatar van potjandosie
The Blazers werden ooit opgericht door 2 studenten van de "East L.A. High School" namelijk Manuel Gonzalez en Ruben Guaderrama. zij deelden hun passie voor muziek en met name Fender Telecasters. "However, it was due to an earthquake that their school was closed for the day providing them with a perfect opportunity to get together for the first time and as Manuel recalls "to make some noise".

na de 2 eerder door Cesar Rosas van Los Lobos geproduceerde albums is die "noise" goed terug te horen op dit derde album. een mix van o.a. blues, r&b, rock 'n roll en Tex Mex ook wel Chicano rock (Mexicaans/Amerikaanse rock 'n roll) genoemd.

op dit album staan 6 eigen nummers van de band plus een 4-tal tamelijk obscure covers. het aanstekelijke "Just for You" is een prima up-tempo opener met de orgel riedeltjes a la Augie Meyers dat herinneringen oproept aan de muziek van Doug Sahm.

energieke, vuig gespeelde rockers zoals "Nobody Told Me", "Watcha Gonna Do" en "I'm Movin" worden afgewisseld met 2 aanstekelijke Spaanstalige nummers "Las Clases del Cha Cha Cha" en "Tabaco Mascao". op de wat rustigere nummers "When You Call", "Then You Left" en de fraaie ballad "Somebody Please" een obscure cover van The Vanguards (een band uit Florida) wordt wat gas terug genomen.

de up-tempo r&b van "Oh Baby" met een vuige harmonica partij had niet misstaan op een Delbert McClinton album.

de band nu nog bestaande uit Ruben Guaderrama en Raul Medrano werd op dit album aangevuld met o.a. Lee Thornburg en Greg Smith (van de Tower of Power horns), John Logan (harmonica), Jesus Cuevas (accordion), Skip Edwards (Hammond & vox organs) en Pete Anderson (slide guitar).

"Just for You" doet zeker niet onder voor een aantal van de latere soms wat mindere Los Lobos albums.
een aanrader vooral voor de liefhebbers van de meer rockende kant van die band.

Album werd geproduceerd door Pete Anderson
Recorded at Mad Dog Studios, Burbank, California

Manuel Gonzalez: vocals, electric & acoustic guitars, slide guitar
Ruben Guaderrama: vocals, electric & acoustic guitars, high string guitars, baritone guitar, tres
Lee Stuart: vocals, electric bass, three string bass
Raul Medrano: drums, vocals