Graham Parker - Live! Alone in America (1989)

Label: Demon

1. White Honey (2:54)
  2. Watch the Moon Come Down (4:40)
  3. Black Honey (3:24)
  4. Protection (4:12)
  5. Soul Corruption (7:00)
  6. Gypsy Blood (4:54)
  7. Back to Schooldays (2:27)
  8. Durban Poison (3:11)
  9. The 3 Martini Lunch (3:35)
  10. Back in Time (3:45)
  11. Hotel Chambermaid (2:39)
  12. Don't Let It Break You Down (3:27)
  13. You Can't Be Too Strong (3:13)
  14. A Change Is Gonna Come (3:08)
avatar van the weaver
bedankt j j wever . prachtige cd, van mij mag ie zo elk jaar solo een concert geven

avatar van vinejo
Altijd al een topper gevonden, dit. Gewoonweg nog beter dan zijn studio albums.
Geen enkel minder nummer.

avatar van potjandosie
zoals de titel aangeeft is dit album een live registratie van een volledig solo gespeeld concert van Graham Parker (vocals, acoustic & electric guitar).

een 3-tal nieuwe liedjes "Soul Corruption" waarin hij een deel van de tekst van Bob Marley 's "Crazy Baldhead" verwerkt, "The 3 Martini Lunch" met een venijnige tekst over de muziekindustrie, het geëngageerde "Durban Poison" dat voor zich spreekt plus een fraaie, indringende cover van de Sam Cooke klassieker "A Change is Gonna Come" dat dit album afsluit.

de overige liedjes verschenen eerder op zijn albums met zijn band The Rumour

- White Honey, Gypsy Blood en Back to Schooldays van het album "Howlin' Wind"
- Hotel Chamberlain en Black Honey van "Heat Treatment"
- Watch the Moon Come Down van "Stick To Me"
- You Can't Be Too Strong en "Protection van "Squeezing Out Sparks"

aangevuld met 2 nummers "Back in Time" en "Don't Let It Break You Down" van het solo album "The Mona Lisa's Sister".

ondanks dat Graham Parker prima bij stem is en de songs goed zijn wordt de muziek op dit album op een zeker moment eentonig. wellicht had dit voorkomen kunnen worden als hij door een side man, bij voorbeeld zijn trouwe muzikale kompaan van The Rumour gitarist Brinsley Schwarz was begeleid, zoals het Ierse folkicoon Christy Moore zich vaak tijdens zijn concerten laat begeleiden door gitarist Declan Sinnott, maar dat terzijde. gezien de waardering hier fijn dat anderen"Live! Alone in America" anders ervaren.

Recorded live at The Theatre of Living Arts, Philadelphia
All songs written by GP (except 14)

avatar van late for the sky
n.a.v. potjandosie zijn recensie van dit album heb ik mijn lp nog eens bovengehaald
wat ziet ze er nog nieuw uit. ik heb ze blijkbaar niet veel gedraaid.
dat is inderdaad zo want deze lp valt me tegen . nummers zoals "black honey ""gypsy blood""hotel chambermaid" worden op de studio lp's met meer energie gebracht (met de rumour )
dit is enkel een lp voor de echte Graham Parker fans