Billie Black - Teach Me (2015)

Electronic / R&B

4. What I Got (4:07)
  5. Music Box (3:30)
  6. Real Love (3:31)
avatar van Reijersen
Billie Black is een Britse dame die rustig aan de weg timmert. Met mix van R&B en electronics scoorde ze al wat bescheiden hitjes. Vooralsnog houdt ze het op het uitbrengen van EP’s. Na 000 100 uit 2014 is er met Teach Me een tweede uitgekomen. Zes nieuwe nummers van mevrouw Black en dit is wat je kan verwachten.
Eerst is het ongecompliceerde Hung Up. De mooie stem van Billie valt wel op. Een stem die zij op Teach me toch wel anders gebruikt. Verder heeft het nummer meer weg van een singer/songwriter liedje. Going Under is dan weer een regelrechte danshit. Met een lekker zompige beat is het een fijn nummer. Een aardig contrast met het lievere en rustigere What I Got. Music Box heeft een korte intro en daarna een moderne sound in die hippe R&B-trend van nu. Uiteindelijk dan Real Love met een fijne, stuiterende beat. Prima nummertje ook weer.

(bron: Opus de Soul)

avatar van kemm
Waar drift en lust nooit ver weg zijn bij de meeste van haar stijl- en generatiegenoten, prikkelt deze zangeres eerder met haar gesofisticeerde sound bol van liefdesperikelen en stijlvolle beats. Het nummer dat het meest in het oog springt is Going Under, dat na een bedrieglijk sereen intro transformeert in een vurig dansnummer. Het subtielere Disclosure-werk zeg maar. Ook het titelnummer laat haar mooiste kan zien, dankzij de haast tot opera gestileerde zang en een beat die niet weet of hij pure soul of throwback garage wil zijn. Luchtig of donker, ze geeft de perfecte beladenheid aan de muziek, terwijl de producties tegelijk ongecompliceerd en inventief in elkaar zitten. Haar twee EP's (check zeker ook 000 100) zijn meer dan visitekaartjes, het is een claim op een plek die enkel de hare is. Billie Black, tag die naam.