Jeff Beck - You Had It Coming (2001)

Label: Epic

1. Earthquake (3:20)
  2. Roy's Toy (3:37)
  3. Dirty Mind (3:53)
  4. Rollin' and Tumblin' (3:14)
  5. Nadia (3:53)
  6. Loose Cannon (5:19)
  7. Rosebud (3:46)
  8. Left Hook (4:24)
  9. Blackbird (1:29)
  10. Suspension (3:20)
Veel prodigy-achtig geluid op dit album, is dit bij alle albums van Jeff Beck zo of alleen deze? Ik heb namelijk Blow by Blow uit 1975 ook van hem, die klinkt echt heel anders!

avatar van meyer
Kevsch schreef:

Nee, dit is het enigste album dat ik heb van jeff's latere periode maar het klinkt tootaal anders in vergelijking met zen eerste periode.
Dit was blijkbaar een poging om origineel of vernieuwedn over te komen, wel deels gelukt maar na een paar nummers heb je het dan ook wel gehoord.

Zeker doen
Ik vind zijn albums van in zijn beginperiode (eind jaren 60) het best, die leunen ook dichter aan bij blow by blow.

Heb inmiddels ook Truth aangeschaft, ook zeker de moeite waard! Inderdaad ook het album 'Jeff' uit 2003 klinkt in grote mate hetzelfde als deze.

Vernieuwend vind ik het niet, maar wel oke dat ie niet vasthoudt aan een enkel concept.

beaster1256
jeff is de beste gitarist van zijn tijd , luister eens naar blackbird , jeff speelt de vogeltjes na op zijn gitaar , prachtig

avatar van iggy
Op deze begon jeff een beetje te experimenteren. En om eerlijk te zijn ik vind dat maar niks. Het
ondermijnd vaak zijn prachtige spel en voegt er niets aan toe. Vaak vind ik het ronduit irritant. Dat zeikerig geblaat . Toch blijft er genoeg prachtig guitaar wek over. Luister maar eens nadia waar we een bibberige ha jeff horen. En inderdaad blackbird beaster machtig mooi,subliem en gevoelig en wat een geluid weet deze man toch te produceren. Dat kan er maar een jeff who else.

avatar van Red Rooster
Jeff Beck is altijd wel van het experiment geweest. Een weergaloze vernieuwer die de meest fantastische en ondenkbare tonen uit zijn gitaar tovert. Klanken waarvan je het bestaan niet kende. En dat zonder effectapparatuur. Hij controleert het hele tonenspectrum met 'slechts' zijn duim, zonder gebruik te maken van een plectrum. Pure magie.
Wat betreft het Nadia ben ik onlangs op zoek gegaan naar het origineel. Luister maar eens:
Nadia. Dat levert nog meer respect op voor Beck. Een zangstem omzetten naar gitaar. Steve Vai doe dit ook, maar waar deze vooral scoort met zijn gevoel voor humor, raakt Beck tot op het bot.

avatar van Paulus_2
Ga zeker meer luisteren van deze man.

Leuke die associatie met The Prodigy! Daar moest ook meteen aan denken toen ik dit album vandaag voor het eerst hoorde. The Prodigy is van hetzelfde bouwjaar als dit album. Geeft wel aan dat Jeff Beck zeer goed naar zijn collega's luistert.
Alleen dit album klinkt als dit album...
Ik heb nu acht albums van hem en alle albums zijn anders. Truth en Beck-Ola zou je als "blues-rock" kunnen betitelen. Blow By Blow en Wired zitten in de fusion hoek. De rest is gewoon Jeff Beck, een mix van allerlei muziekstijlen, anders zou ik het niet kunnen omschrijven!

Deranged
Dik album.

Er wordt zeer gestileerd gitaar gespeeld met een moderne elektronische touch.

Ik vind het zeker geslaagd. Een van de interessantere instrumentale artiesten voor mij.