Iron and Wine & Ben Bridwell - Sing Into My Mouth (2015)

Pop / Roots
Label: Black Cricket

1. This Must Be the Place
  2. Done This One Before
  3. Anyday Woman
  4. You Know More Than I Know
  5. Bullet Proof Soul
  6. No Way Out of Here
  7. God Knows (You Gotta Give to Get)
  8. Straight and Narrow
  9. Magnolia
  10. Am I a Good Man
  11. Ab's Song
  12. Coyote
avatar van Ducoz
Het zal wel een foutje van ze zijn, maar kocht deze net bij Amoeba. Album komt volgende maand uit..

avatar van Metalhead99
^Dat weet ik niet. Volgens mij had ik de release datum van deze van Amazon afgehaald. Vaak is dat de Noord-Amerikaanse releasedatum. In sommige gevallen zit er ruim een maand verschil tussen de Europese releasedatum en de Amerikaanse. Het wil zelfs nog weleens uitmaken in welk land van Europa je woont, want soms zit daar onderling ook nog verschil tussen.

avatar van Ducoz
Maar vaak is dat dan maar een dag, meestal geen maand. Maar daar moest hij ook nog uitkomen. Dat soort fratsen zie je niet gauw in dat soort landen.

Plaat vind ik overigens niet echt de moeite waard.

avatar van bas2204
Weinig spannende plaat

0,5
behoorlijk matige plaat. Alles hetzelfde.. erg country. niet te vergelijken met vorig werk van Iron & Wine

avatar van heartofsoul
Het zuinige stemgemiddelde bevreemdt mij enigszins, want naar mijn smaak is dit een erg fijn album.
De stemmen van Sam Beam en Ben Bridwell vind ik om te beginnen heel mooi, en de liedjes (alle covers zo te zien) zijn een leuke keuze, al verdwijnen de originelen natuurlijk wel uit zicht met deze ontspannen vertolkingen.

Dat is wellicht een oorzaak van de vele relatief lage waarderingen voor dit album, en een andere mogelijke oorzaak is het gebruik van de pedal steel, dat uiteraard door velen met "country" wordt geassocieerd. Foei! Ik denk even hardop natuurlijk. Maar dat kan mij niet deren. Veel gedraaid de afgelopen warme zomers, daar is het wat mij betreft een goede cd voor.