Neo-Prophet - T.I.M.E. (2015)

Belgiƫ
Label: Freia

1. Horizons (3:12)
  2. Divide and Divine (9:19)
  3. All Around the World (5:06)
  4. The Pendulum Swing (4:39)
  5. Generation Games (7:37)
  6. The Hourglass (8:09)
  7. Nemesis (6:48)
  8. The Art of Aging (1:53)
  9. In Social Skies [Orchestral Death, Pt. 1] (7:33)
  10. Need to Write My Song [Orchestral Death, Pt. 2] (1:51)
  11. The Genuine Me (6:30)
avatar van The_CrY
Neo Prophet maakt een soort combi tussen prog en glam rock, compleet met lekkere 80s hard rock riffs en proggy synths. Dit wordt helemaal afgemaakt met een zanger die het charisma en de kracht heeft van een echte hard rock zanger, maar toch de finesse en veelzijdigheid die deze band nodig heeft. Denk hierbij aan dikke gitaarsolo's uit een vergeten tijdperk (in de stijl van Arjen Lucassen) en lekkere progritmes. Alles schreeuwt "jaren 80", maar zo modern hebben die jaren zelden geklonken, voor zover prog modern te noemen valt. Ik vind het een geweldige plaat van deze Belgische band. Muzikaal doet het me denken aan een Ayreon meets Vengeance, maar er zijn nog allerlei invloeden uit progbands die ik allemaal niet weet te noemen. Dit wordt gecombineerd met een zanger die mij zeer doet denken aan John Wetton (King Crimson, Asia), maar ook aan Leon Goewie (Vengeance) en Andi Deris (Helloween). Ik ben er eigenlijk nog niet helemaal uit waar hij precies op lijkt, maar het geluid komt me heel bekend voor. Dit wil echter niet zeggen dat het een kopieband is. Integendeel, dit is precies wat de huidige progscene nodig heeft; het intellect dat prog biedt met de vurigheid en passie van 80s hard/glam rock. Het resultaat? Een ijzersterk album dat zeker mijn jaarlijst gaat halen.