An Pierlé & White Velvet - An Pierlé & White Velvet (2006)

België
Label: [PIAS]

1. Jupiter (4:34)
  2. How Does It Feel (4:22)
  3. Good Year (3:34)
  4. I Love You (3:50)
  5. Not the End (4:34)
  6. Many Roads (2:37)
  7. Tenderness (4:17)
  8. It's Got to Be Me (2:56)
  9. Poor Danny (4:13)
  10. Snakesong (5:15)
  11. Mexico (3:14)
  12. Cold Winter (4:46)
  13. Closing Time (4:30)
Het album heb ik nog niet gehoord, maar haar concert in Utrecht afgelopen avond was erg goed!
Ga dus ook zeker naar dit plaatje luisteren.

avatar van Thibault14
Volgens focusknack een 'klein meesterwerk'. Of dat het geval is zal ik zelf in de komende dagen ontdekken.

Beetje middle-of-the-road muziek. Geen hysterische uitspattingen meer en alhoewel matiging wat dat betreft niet zo erg is, wordt het nu wel erg braaf en gladjes afgewerkt. Mooie luisterliedjes maar 'klein meesterwerk' lijkt me sterk overdreven.

avatar van mathias
Het is dan ook Knack. Die hebben een eigenaardige manier van recenseren.

Zeker nie slecht!!
3.5*

Een klein meesterwerk? Dat zou ik het net niet durven noemen. Maar de eerste worp van An met de zoete stem, en haar wederhelft en muzikale veelvraat (getuige de grote hoeveelheid instrumenten door hem gespeeld) Koen Gisen, is een zeer mooi afgewerkte en solide plaat, waar de verrassingen soms zeer aangenaam zijn. ****

En wat betreft Focus Knack, ik kan me in hun recensies grotendeels wel vinden.

avatar van vigil
opener Jupiter is zeker een meesterwerk maar daarna wordt het erg van hetzelfde

Niet mee eens. Heb er lang mee gewacht, maar kan toch niet anders dan de volle 5 sterren weggeven. Maar misschien helpt het toch om haar eens live gezien te hebben. Aanrader aan u allen.

flebbie
vigil schreef:
opener Jupiter is zeker een meesterwerk maar daarna wordt het erg van hetzelfde

Helemaal mee eens. Jammer. Want haar vorige plaat wist wel van begin tot eind te boeien..

Father McKenzie
Ik kocht dit album destijds ook met nogal wat verwachtingen die nogal tegevielen achteraf. Beetje middelmatig plaatje toch, ik hoor weinig nummers die "blijven hangen" in je hoofd..; ik zal ze nog eens uit de kast trekken, maar ik was er niet al te enthousiast over, dus vrees ik een beetje terug van dattum...euh... flink overroepen!

***

Thijssie024
Hier klinkt het net allemaal wat gepolijster dan op voorgaande albums, maar toch een prettige plaat. Mexico en It's Got To Be Me skip ik nog wel eens, maar de eerste zeven nummers klinken als een klok, en de twee laatste mogen er ook zijn.

before silence
Hier zat inderdaad een 'klein meesterwerk' in hadden ze de schaar gezet in een aantal nummers. 'Poor Danny' en 'Mexico' bijvoorbeeld zijn van een tenenkrullende onnozelheid. Daar tegenover staan dan weer prachtsongs als 'Jupiter', 'How Does It Feel', 'Tenderness' en 'Closing Time'.

avatar van Maestro B
How does it feel? Very very very ... very good!
A little masterpiece ... indeed!