Tito Puente - Dance Mania (1958)

Wereld / Jazz
Label: RCA Victor

1. El Cayuco (2:38)
  2. Complicación (3:23)
  3. 3-D Mambo (2:26)
  4. Llegó Miján (3:14)
  5. Cuando Te Vea (4:16)
  6. Hong Kong Mambo (3:48)
  7. Mambo Gozón (2:48)
  8. Mi Chiquita Quiere Bembé (3:58)
  9. Varsity Drag (2:53)
  10. Estoy Siempre Junto a Tí (3:14)
  11. Agua Limpia Todo (2:57)
  12. Saca Tu Mujer (3:04)
avatar van bart1989
Het eerste nummer heeft santana waarschijnlijk geholpen met oye como va te schrijven? Ik moet altijd automatisch aan dat lied denken als ik El Cayuco opzet..
Dit album ademt een toffe sfeer uit, vind ik.

avatar van Arrie
Grappig dat je dat zegt. Santana heeft Oye Como Va namelijk gecoverd van Tito Puente, zie (of eigenlijk: hoor) hier het origineel. Dat nummer is echter uit 1963, dus blijkbaar (ik moet ze zelf nog eens vergelijken met elkaar), had ie hier al de blauwdruk ervan. Op dit album kom ik later terug.

avatar van Vinokourov
Ik was een beetje info aan het opzoeken over Tito Puente en het schijnt de King van Latin Jazz te zijn en daarbij een groot mixer. Met Dance Mania hoor je van alles door elkaar geblenderd: jazz, salsa, mambo. Je wordt er niet veel wijzer van, behalve dat ik het wel okee vond klinken. Wel telkens diezelfde zomerse vrolijke sound. En met die buitenlandse teksten waan je je zo in een warm zuidelijk land .

Maar daarbij vrees ik niet dat ik dit album vaker zal gaan opzetten. Sommige nummers met teveel blaaswerk vond ik toch redelijk irritant en over het geheel vond ik dit niet heeel memorabel klinken. Ik zat trouwens te zoeken naar de naam van die vocaliste met dat mooie stemgeluid van haar, maar kan haar naam helaas niet vinden. Iemand anders wel?

avatar van Cabeza Borradora
@Vinokourov: Dat moet Otto Olivar geweest zijn, die was wel vaker achtergrondzangeres bij Tito. Er is inderdaad niet veel over haar terug te vinden.
Ook nog op dit album te horen: Vitín Avilés, hij was ook een regelmatige (achtergrond)zanger bij Tito, maar heeft ook onder eigen naam albums uitgebracht.

Album Credits:
- Samuel Lopez: Reissue Coordinator
- Otto Olivar: Choir/Chorus
- Rafael Palau: Saxophone
- Frank Lo Pinto: Trumpet
- Tito Puente: Arranger, Bandleader, Composer, Leader, Marimba, Percussion, Primary Artist, Timbales, Vibraphone
- Tito Puente & His Orchestra: Primary Artist
- Gene Rapett: Trumpet