Trial - Scream for Mercy (1985)

1 stem

Belgiƫ
Label: Colour

1. Victims of This Earth (1:36)
  2. Lord of Darkness (4:01)
  3. Master of the Valley (4:00)
  4. Lost in Love (3:17)
  5. Scream for Mercy (4:04)
  6. Don't Say Goodbye (3:26)
  7. Heavy Rock in Town (4:13)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Dit viertal uit Zele, Oost-Vlaanderen en Belgenland neemt in 1985 een EP op met een kruising tussen Heavy Metal en Speed Metal, zegt ook Metal Archives. Voor Speed Metal uit de jaren tachtig mag je mij altijd storen. Het blijft bij deze plaat dat met een kort intro Victim of the Earth start.

Tamelijk rauw is de low budget productie met veel galm op de redelijke prestaties van de zanger. Lord of Darkness is best een snel doch niet zo spectaculair nummer. Gauw gaat het tempo omlaag met het trage Master of the Valley en natuurlijk moeten ze weer mijn favoriete soort nummer hebben, het “I Love You, I Need You, I Miss You”-nummer met de ballad Lost in Love. Veel Speed Metal hoor ik trouwens niet want de volgende nummers ontberen ook dat hoge tempo, misschien nog Don't Say Goodbye en Heavy Rock in Town dat een versnelling kent naar het einde toe.

Interessant is alles om minstens één keer te beluisteren. Of dit de aanschaf waard is, moet elk voor zichzelf uitmaken. Trouwens, waar en wanneer ga je een EP uit 1985 van Trial tegenkomen en hoe groot gaat die aanslag op je geldbeugel zijn? Soms is het beter zo.

avatar van Kronos
Sir Spamalot schreef:

Deze verscheen in de resultaten toen ik zonet Trial - Motherless zocht. Het zinnetje 'Satan takes you by the hand, and leads you to the promised la-and' schoot me meteen te binnen. Toch wel memorabel, dat nummer. Moet dertig jaar geleden zijn dat ik dit gehoord heb. Mijn jongste broer had deze vroeger.