Archivist - Archivist (2015)

Duitsland / Oostenrijk / Verenigd Koninkrijk
Label: Alerta Antifascista

1. Ascension (9:20)
  2. Escape Velocity (6:05)
  3. Dreaming Under (6:58)
  4. Leaving Day (7:52)
  5. Hades (9:19)
  6. Tying Up Loose Ends in the Cold Void of Space (9:33)
  7. Eureka (8:01)
  8. 4, 500 (7:55)
avatar van AOVV
Zo, is dit dus het nieuwe project van Alex CF, bekend van o.a. Light Bearer en Fall of Efrafa? Vanaf de eerste vocalen is er geen twijfelen meer aan, want die klinken me welbekend in de oren. Het blaast me niet omver zoals 'Lapsus' van Light Bearer dat wel doet (die band is gestopt, jammer genoeg, want er moesten eigenlijk nog twee albums in het vierluik volgen), maar het is toch weer genieten, hoor.

Als je Light Bearer kan hebben, dan is dit zeker een aanrader.

avatar van AOVV
Ik zal, na een heel aantal luisterbeurten, maar 'ns voorzichtig beginnen met 4 sterren. Ook na de tijd die eroverheen is gegaan, is dit geen meesterwerk à la 'Lapsus' van het ter ziele gegane Light Bearer, maar een miskleun is het ook bij lange na niet. Het enige jammere is, maar dat had ik enigszins wel verwacht, dat het klinkt als een iets blekere kopie van Light Bearer. Als ik me daar overheen kan zetten, kan er misschien na verloop van tijd zelfs nog een halfje bij, want dat ik me ongelooflijk kan inleven in deze intense muziek, staat als een paal boven water.

4 sterren