The Best Pessimist - The Half-World (2015)

Oekraïne
Uitgebracht in eigen beheer

1. It's Only Words (4:30)
  2. Hearts (5:41)
  3. Call the Ambulance (6:16)
  4. My Long Goodbye (6:11)
  5. Just Remember How We Smiling (4:12)
  6. Make a Wish (5:23)
  7. New Day (5:42)
  8. The Half-World (8:05)
  9. Let's Meet in Our Dreams Tonight (6:48)
avatar van Metalhead99
Sergey Lunev is in zijn eentje verantwoordelijk voor het geluid van The Best Pessimist. In "The Half-World" neemt hij ons mee in 50 minuten minimalistische melancholiek. Al moet ik zeggen dat het wel wat varieert over de plaat heen. Daar waar we bij "My Long Goodbye" een depressief pianoriedeltje te horen krijgen, zijn tracks als "Make a Wish" en "New Day" een stuk "vrolijker" te noemen.
Met die laatste track zorgt hij zelfs voor een haast filmisch geluid dat wat te vergelijken is met Lights & Motion. Lunev maakt alleen hier en daar wat abrupte veranderingen of stiltes daar waar de muziek van Lights & Motion vaak gewoon doorloopt. Lunev probeert er dus wel wat zijn eigen draai aan te geven.