Popol Vuh - Nosferatu, Phantom der Nacht (1978)

West-Duitsland
Score
Label: Egg

1. Mantra (6:18)
  2. Morning Sun (3:22)
  3. Venus Principle (4:45)
  4. Choir (5:23)
  5. Die Nacht der Himmel (4:50)
  6. Der Ruf der Rorhrfloete (3:41)
  7. To a Little Way (2:36)
  8. Through Pains to Heaven (3:51)
  9. On the Way (4:06)
  10. Zweisprache Der (3:20)
Wat heb ik deze plaat vaak beluisterd. Het eerste nummer is prachtig traag, minimalistisch en repeterend. De muziek hoort bij de Dracula film van Werner Herzog met Klaus Kinski in de hoofdrol. Een groot gedeelte is in Delft opgenomen. Dracula is in de film een melancholische, bijna zielige vampier. De muziek van Popol Vuh is daar prachtig bij, het zorgt voor meer diepgang. En ook zonder de film blijft de muziek gemakkelijk overeind.

Bij Popol Vuh heb je altijd verschillende uitgaven en ook verschillende versies van nummers. Ik heb net een cd van Nosferatu gekocht, de "originele soundtrack ', uitgegeven in 2004 op SVP Recordings. Wat opvalt is dat er naast de nummers van de cd ook de plaat Bruder des Schatten , Sohne des Lichts, als eerste 4 erbij zijn gevoegd. Beiden in 1978 uitgegeven en er is een veelheid van versies. Maar ook hier zijn wat nummers toch anders, bijvoorbeeld Choir, wat hier als Mantra 2 staat.
Komend weekend bij Record Store Day zijn er specifieke uitgaven van een andere cd van Popol Vuh en van een solo plaat van Florian Fricke. De band is nog niet vergeten !