Martika - Martika (1988)

Label: Columbia

1. If You're Tarzan, I'm Jane (4:17)
  2. Cross My Heart (3:51)
  3. More Than You Know (4:04)
  4. Toy Soldiers (4:52)
  5. You Got Me Into This (4:09)
  6. I Feel the Earth Move (4:14)
  7. Water (4:38)
  8. It's Not What You're Doing (4:11)
  9. See If I Care (3:40)
  10. Alibis (3:53)
avatar van musicfriek
Martika... Die zangeres was ik helemaal vergeten. Hier heeft Eminem dus die sample vandaan voor Toy Soldiers. Alleen deze versie is 100x beter Volgens mij heeft Prince hier nog een paar nummers van geproduceerd, niet helemaal zeker.

Voor zover ik weet is die samenwerking met Prince te vinden op het album Martika's Kitchen (o.a. de hit Love Thy Will Be Done).

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
In de categorie guilty pleasures is Toy soldiers wel een van de mooiere balladen ja... en even guilty is het swingende I feel the earth move.

avatar van VanDeGriend
aERodynamIC schreef:
Correct

Pieter Paal
Die Carole King-cover is wel leuk, maar het origineel is zoveel keer beter.

Geen slecht album hoor, veel goeie meezinger en bekende hits!!!
4/5.

avatar van pureshores
Toy soldiers is een soort jeugdsentiment, een mooie ballad met nog een anti drugs boodschap erin verpakt uit de geweldige zomer van 1989 met Soul II Soul, Technotronic, Neneh Cherry en dat nummer van Martika. Zo'n ballad heeft dan nog iets tijdloos waar een nummer als I feel the earth move nu enorm gedateerd klinkt met de blikkerige produktie.
Heb het idee dat door de platenmaatschappij na album 2 met Prince co-produktie nooit echt veel uitsloverij is gedaan voor deze dame terwijl er veel meer potentie in zat.

avatar van vigil
Aardig album van aardige zangeres, dat ze later tegen Prince aanschurkte is haar vergeven doordat ze met Toy Soldiers en Love Thy Will Be Done (niet op dit album) wel iets prachtigs heeft teruggeven. Het andere hitje Cross My Heart is ook wel leuk om weer eens te horen. Vrijwel alle nummers zijn overigens wel leuk om weer eens te horen, zolang het maar niet te vaak voorkomt is er niets aan de hand.

gele sterren zijn voor 3 en 4

avatar van habada
Anno 2020 heeft het niet zoveel waarde voor me.
Toy soldiers is mooi..de rest euro pop knallers..niks voor mij..met beter materiaal was ze verder gekomen
Ik heb trouwens andere albumhoes?

Mssr Renard
Toy Soldiers is een geweldige song. De rest echt behoorlijk niet zo.

avatar van Arjan Hut
Dit is de Amerikaanse hoes, de Europese heeft een kleurenfoto en doet me denken aan een Enya-hoes.

avatar van tnf
tnf
Arjan Hut schreef:

Daar heeft deze ook aardig wat van weg.

Cross my Heart is vreemd genoeg een nummer dat ik pas na de jaren 80 begon te waarderen... Ik was die girlie pop meer dan beu eind jaren 80